Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Utopené šteniatka v Holíči. Polícia začala trestné stíhanie
Zdielať na

Utopené šteniatka v Holíči. Polícia začala trestné stíhanie

HOLÍČ / Za mestom niekto hádzal do žumpy živé psy. Minulý týždeň sa v splaškoch utopili šteniatka a prípadov má byť viac.

Sociálnymi sieťami sa minulý týždeň šírili informácie, že za Holíčom je popravisko šteniatok. Obyvatelia mesta si myslia, že v nádrži plnej splaškov skončilo veľa nevinných psov.

Podľa pribuznej jedného zo svedkov, ktorí sa minulý týždeň pohybovali okolo žumpy, krátko predtým, ako začuli kňučanie topiacich sa šteniat, sa v tesnej blízkosti pohybovali príslušníci mestskej polície. 

"Videli prichádzať auto mestskej polície. Vystúpila žena a muž. Žena svietila po okolí baterkou, lebo bola už tma," hovorí príbuzná očitého svedka.

Krátko potom, ako policajti z miesta odišli, bolo počuť zúfalé skučanie psov. "Nedali sa tam strčiť ani ruky, ani panel sa nedal odklopiť. Chalani sa snažili, trvalo to pár minút, kým psy prestali skučať a plakať," opisuje príbuzná.

Trestné stíhanie

Mestská polícia k prípadu nebude dávať žiadne bližšie informácie. "Sme plne k dispozícii orgánom činným v trestnom konaní, ktorým som odovzdal a poskytol všetky potrebné veci, ktoré si od mňa vyžiadali. Je mi ľúto, že taká vec sa mohla stať. Ale viac k tomu nepoviem, aby som nenarúšal priebeh vyšetrovania," informuje náčelník mestskej polície Stánislav Chocholáček.

"Polícia pracuje po operatívnej línii s viacerými vyšetrovacími verziami, preverujeme všetky svedecké informácie, ako aj pôvod psov, okolnosti, ktoré viedli osoby k takémuto konaniu. Všetky úkony smerujeme k stotožneniu podozrivej osoby,"  uviedla hovorkyňa trnavskej Linkešová.

Polícia už začala trestné stíhanie pre týranie zvierat. Páchateľovi hrozí väzenie až na päť rokov.

Súvisiace články