Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Predavačku surovo zbil lupič, je v opatere lekárov
Zdielať na

Predavačku surovo zbil lupič, je v opatere lekárov

DUNAJSKÁ STREDA / Pred pár týždňami ho pustili z väzenia, v Dunajskej Strede brutálne zbil 75-ročnú predavačku. V rodinných potravinách ju takmer ubil na smrť. Odniesol si 120 eur, zranená žena v nemocnici bojuje o život.

Muž ozbrojený plynovou pištoľou si vybral menšiu prevádzku potravín krátko po pol tretej. Hneď po príchode dvere zvnútra zamkol a ceduľku otočil na nápis "zatvorené". Na staršiu pani zaútočil zbraňou. Zásobníkom jej udrel minimálne devätnásťkrát do hlavy. Predavačka sa pokúšala po každom údere vstať zo zeme. 

"Okrem kovových mincí v pokladni ukradol 120 eur, mobilný telefón a kartón cigariet," uviedla hovorkyňa trnavskej krajskej polície Mária Linkešová.

Ťažko zranenej žene na hlave, ležiacej v kaluži krvi, ukradol ešte aj šperky. Po tom čo maskovaný lupič v šiltovke utiekol, žena si sama privolala pomoc.

Pomohli priemyselné kamery

Polícia chytila páchateľa do 48 hodín, a zrejme im pomohlo aj to, že v potravinách majú nainštalované priemyselné kamery.

Ide o 57-ročného muža z Dunajskej Stredy. Policajti mu urobili domovú prehliadku, kde našli odstrihnuté rifle, v ktorých lúpil. Druhú, zakrvavenú časť nohavíc zaistili v kontajneri. Nasledovala previerka záložní, ako aj prehľadávanie ramena vodného diela Gabčíkovo. Kriminalisti našli väčšinu ukradnutých vecí. "Muž sa ku skutku priznal," uviedla policajná hovorkyňa. 

Sedemdesiatpäťročná žena brutálny útok prežila, s vážnymi poraneniami leží v dunajskostredskej nemocnici. V utorok ju opätovne premiestnili na ARO. 

Recidivista je už v cele, za lúpež mu hrozí desať až pätnásť rokov. Je celkom možné, že vzhľadom na intenzitu útoku, vyšetrovateľ skutok preklasifikuje na pokus o vraždu. "Obvinený muž bol v minulosti súdený a pred tromi mesiacmi prepustený z väzenia, kde sedel za lúpež," dodala policajná hovorkyňa. 

Súvisiace články