Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Výbuch v prístavbe rodinného domu. Jedna osoba neprežila
Zdielať na
Trnava

Výbuch v prístavbe rodinného domu. Jedna osoba neprežila

SOKOLOVCE / V prístavbe k rodinnému domu v Sokolovciach (okres Piešťany) došlo v sobotu večer k explózii. Dôvodom výbuchu bola pravdepodobne neodborná manipulácia s propán-butánovou fľašou. V prístavbe sa v tom čase nachádzali traja ľudia. Jedna osoba neprežila, dve utrpeli ťažké zranenia.

Obrovská explózia sa ozvala Sokolovcami krátko pred polnocou. Následne sa zrútila hospodárska budova neďaleko jedného z rodinných domov. 

Neodborná manipulácia

V prístavbe sa v čase explózie nachádzalo niekoľko osôb. Medzi nimi aj mladý muž, ktorý pravdepodobne manipuloval s 10-kilogramovou propán-butánovou fľašou. Všetko nasvedčuje tomu, že pri neodbornej manipulácii s ňou došlo k výbuchu. Ľudia z okolitých domov povybiehali von. 

Do Sokoloviec okamžite vyrazili všetky záchranné zložky. Na mieste zasahovali okrem piešťanských policajtov aj štyri sanitky a až päť hasičských vozidiel. 

"Po príjazde na miesto udalosti bolo zistené, že ide o zrútenú budovu. Na mieste sa nachádzali tri osoby. Dve boli zdravotníkmi odvezené na ošetrenie," hovorí veliteľ zásahu Daniel Šiška. 

"Pri incidente sa ťažko zranili dve osoby. Tridsaťpäťročný domáci muž a 25-ročná žena z okresu Nové Mesto nad Váhom," dodáva trnavská krajská hovorkyňa Martina Kredatusová. "Jedna osoba udalosť neprežila," dopĺňa Šiška. 

Mladý Piešťanec nemal šancu prežiť. Utrpel smrteľné devastačné poranenia po celom tele a skončil pod sutinami zrútenej budovy, odkiaľ ho museli vytiahnuť hasiči. 

Cudzie autá

Pred rodinným domom zostalo stáť športové auto. Patrilo Danielovi, ktorý neprežil. Podľa obyvateľov ulice sa cudzie autá pred domom striedali prakticky neustále. "Je to taký dom, také ´doupě´," hovorí obyvateľ. 

Ľudia v obci nahlas hovoria o drogovej trestnej činnosti, ktorá v dome prekvitala. 

Prípadom sa už zaoberá polícia. "Na mieste boli experti, ktorí vyhodnocujú zaistené stopy a skúmajú, za akých okolností k výbuchu došlo," dodáva Kredatusová. 

"Priestor je odpojený od elektriky. Konštrukcia budovy je natoľko poškodená, že musí dôjsť k jej sanácii ťažkými mechanizmami," informoval Šiška. 

Polícia už vo veci začala aj trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. 

Zdielať na

Súvisiace články