Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Chlapec (7) predával na ulici medvedíka, chcel kúpiť jedlo súrodencom
Zdielať na

Chlapec (7) predával na ulici medvedíka, chcel kúpiť jedlo súrodencom

FRANKLIN / Sedemročný chlapec stál pred potravinami a každého, koho videl, sa pýtal, či by od neho nekúpil plyšového medvedíka. Potreboval peniaze, aby sebe a svojím štyrom bratom kúpil niečo na jedenie. Ľudia kontaktovali políciu a tá začala konať.

V takýchto podmienkach žilo päť malých detí. Najstarší z bratov od hladu predával hračky, aby nakŕmil súrodencov. V auguste sa snažil pred potravinami predať medvedíka, v októbri matku Tammi Bethel odsúdili.

"Toto nie je prvýkrát, čo sú vám deti odobraté zo starostlivosti. Nie je to ani druhý, tretí, štvrtý, piaty a šiestykrát. Toto už je siedmykrát, čo vaše deti odviedli pre zlé podmienky, v ktorých žili," vyčítal matke sudca.

Šesť mesiacov za mrežami

Sudca aj napriek tomu zvolil nižší ako 2,5-ročný trest. Matka pôjde za mreže na šesť mesiacov.

"Milujem svoje deti a urobím všetko, čo treba. Ak to znamená stráviť šesť mesiacov vo väzení, urobím to, aby som ich získala späť," povedala odsúdená matka Tammi Bethel.

Matka tvrdí, že sa dostala do zúfalej situácie. Manžel je alkoholik, od ktorého musela odísť. Podlala žiadosť o rozvod. Finančne to ale nezvláda.

Keď ju prepustia chce začať spolu s deťmi nový život. Manžel a otec detí ešte na súd musí zavítať. Zrejme ani on sa trestu odňatia slobody nevyhne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy