Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Samsung zatvára fabriku vo Voderadoch
Zdielať na

Samsung zatvára fabriku vo Voderadoch

TRNAVA / Juhokórejská spoločnosť Samsung zatvorí svoju prevádzku vo Voderadoch. Spoločnosť ponúkla svojim zamestnancom možnosť pracovať v inej zo svojich fabrík na Slovensku.

Spoločnosť Samsung sa rozhodla pre uzatvorenie jednej zo svojich fabrík na Slovensku. Konkrétne ide o závody vo Voderadoch a k ukončeniu prác by malo dôjsť v apríli 2018. Juhokórejská spoločnosť tvrdí, že hlavným dôvodom je požadovanie vyšších platov zo strany zamestnancov. Avšak pre spoločnosť by to už nebolo finančne výhodné. 

Samsung je jednou z veľkých firiem pôsobiacich na Slovensku či už z hľadiska tržieb, ale aj počtu pracovníkov. V minulosti opakovane dostala od slovenskej vlády investičné stimuly. Momentálne Samsung vyrába obrazovky a ich komponenty nie len vo Voderadoch, ale aj v Galante, a preto spoločnosť ponúkla svojim zamestnancom presun do tejto fabriky, čím by sa mohli vyhnúť prepúšťaniu. Jej presun potvrdil pre aktuality.sk aj primátor Galanty Peter Paška: "Potvrdzujem informáciu o sťahovaní výroby do Galanty, spojenom s avizovaným presunom všetkých kmeňových zamestnancov." 

Nastávajúce zmeny potvrdil aj manažér spoločnosti Samsung Electronics Slovakia: "Spoločnosť sa rozhodla pre konsolidáciu výrobných závodov vo Voderadoch a Galante s cieľom efektívnejšie riadiť výrobný proces na Slovensku."

Viacero firiem na Slovensku má problémy s nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily a preto musia často získavať aj pracovnú silu zo zahraničia. To sa týka aj regiónu Trnavy a Galanty, kde podniká Samsung a percento nezamestnaných tam patrí k najnižším v krajine. 

Ešte nedávno Samsung popieral špekulácie o odchode zo Slovenska.

Súvisiace články