Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Žena, ktorú napadli rotvajlery, zomrela
Zdielať na

Žena, ktorú napadli rotvajlery, zomrela

Archívne video

SKALICA / Vo štvrtok na Záhori dva rotvajlery napadli svoju majiteľku. Ženu s vážnymi zraneniami previezli do skalickej nemocnice, kde svojim zraneniam vo večerných hodinách podľahla.

Nešťastie sa stalo vo štvrtok o druhej hodine v obci Katov. Päťdesiaťštyriročná Eva kŕmila psy na dvore rodinného domu. Tie na ženu zaútočili. Hrýzli ju tak agresívne, že sa nedokázala brániť len volala o pomoc. Jej krik počul sused, ktorý zalarmoval policajtov.

"Výstrelov celkom padlo 22, až po usmrtení psov sa k ťažko zranenej žene dostali záchranári. Tí jej mnohopočetné hryzné rany ošetrili na mieste a s veľkou stratou krvi ju previezli do skalickej nemocnice, kde mala okamžite podstúpiť operáciu," povedala hovorkyňa trnavskej polície Mária Linkešová. Napriek snahe lekárov žena o ôsmej hodine večer svojím zraneniam podľahla.

Policajný vyšetrovateľ už vo štvrtok začal v prípade trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví s tým, že ako náhle dostane od nemocnice potvrdenie o úmrtí prípad prekvalifikuje na prečin usmrtenia.

Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu jeden z dvojice psov už v minulosti útočil. Omar, ešte ako šteňa v roku 2013, pri cvičisku psov v Holíči, napadol šesťročné dievča. Pohrýzol ju do nohy. Rana sa jej hojila mesiacov. Prípad sa ešte koncom toho roka na súde uzavrel so zmierom. Rodiny sa vtedy mimosúdne vyrovnali. Prípad smrti pani Evy s najväčšou pravdepodobnosťou skončí na súde.

Súvisiace články