Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dve deti havarovali na štvorkolke. Zasahovať musel záchranársky vrtuľník
Zdielať na

Dve deti havarovali na štvorkolke. Zasahovať musel záchranársky vrtuľník

KYSUCE / V stredu podvečer sa na Kysuciach odohrala dráma, pri ktorej sa zranili dve deti. Dievča (11) a chlapec (9) sami sedeli na štvorkolke, na ktorej jazdili.

V časti Čierne na asfaltovej ceste chlapec pravdepodobne stratil kontrolu nad riadením a zrútili sa do potoka plného skál. Obe deti majú mnohopočetné poranenia. 

"Na mieste zasahovala pozemná ambulancia záchrannej zdravotnej služby ako aj záchranársky vrtuľník. Ten transportoval dievča s úrazom hlavy a dolnej končatiny do nemocnice v Martine. Chlapec bol takisto prevezený do nemocnice s ľahšími poraneniami," povedal hovorca záchranárov, Boris Chmel. 

"Boli vo vode. Dievča bolo kúsok odhodené.Tak štyri metre od tej štvorkolky. Chlapec bol pri štvorkolke," uviedol svedok Rudolf Greguš.

Vrtuľník previezol dievča do martinskej nemocnice. Chlapca hospitalizovali v Čadci. "Mal zranenia v oblasti hrudníka, pomliaždeniny boli aj v driekovej oblasti a v oblasti kolien," uviedol riaditeľ nemocnice v Čadci Martin Šenfeld.

"Môžeme potvrdiť, že slečnu sme hospitalizovali na klinike detí a dorastu v Univerzitnej nemocnice v Martine," uviedla hovorkyňa nemocnice Katarína Kapustová. Obidve deti ostávajú v nemocnici, sú mimo ohrozenia života.

Pozrite si zábery zo záchrannej akcie aj výpovede viacerých svedkov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy