Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ak jazdíte na diaľnici v strednom pruhu, môžete dostať pokutu
Zdielať na

Ak jazdíte na diaľnici v strednom pruhu, môžete dostať pokutu

BRATISLAVA / Jazda po diaľnici v strednom pruhu je stále problém, a to nielen u nás. S týmto štýlom jazdy sa stretávajú najmä diaľniční policajti na stále ešte nedostavanej diaľnici medzi Bratislavou a Trnavou. Polícia zverejnila ďalšie video hriešnika, ktorý išiel uprostred aj napriek tomu, že je to zakázané a hrozí za to pokuta.

Na videu je vodič v osobnom aute, ktorý ide po diaľnici medzi Bratislavou a Trnavou v strednom pruhu aj napriek tomu, že pravý je voľný. Mnoho vodičov, ktorí rovnaký spôsob jazdy praktizujú,  riskujú pokutu. Vodiči často argumentujú, že pravý jazdný pruh je v katastrofálnom stave, vyjazdený od kamiónov alebo že je zbytočné, každú chvíľu sa pre  kamión opätovne prideľovať z pravého pruhu do prostredného a zase späť.

To, že diaľnica medzi Trnavou a Bratislavou už roky nespĺňa žiadne parametre diaľnice a tisíce vodičov denne tak v podstate jazdia po stavbe, je vec jedna. Ale dodržiavanie pravidiel platí aj tu. Takže ak nepredbiehate, nemáte v prostrednom pruhu čo robiť. "Vodič je povinný sa držať v pravom pruhu a uvoľniť miesto rýchlejšie idúcemu vozidlu," vysvetľuje viceprezident PZ SR Ľubomír Ábel. 

Policajti si čas od času na tento nešvár posvietia a vodiča buď upozornia alebo priamo pokutujú. "Vodič, ktorý ide uprostred a nie v pravom pruhu, ktorý je voľný, tak sa dopúšťa priestupku a môže mu byť uložená pokuta až 50 eur," povedal hovorca polície Michal Szeiff. 

Na diaľnici medzi Bratislavou a Trnavou by mali vodiči myslieť ešte na ďalšiu vec. Tým, že ide stále len o stavbu, platí tu nielen znížená rýchlosť, ale aj úplne chýba krajnica napríklad pre bezpečné odstavenie pokazeného auta. Preto by ste mali byť hlavne v noci pri jazde v pravom pruhu maximálne opatrní. 

Súvisiace články