Jasno
26°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Obyvatelia bytovky v Trnave sú bez pitnej vody. Nový majiteľ pozemku ich odpojil
Zdielať na

Obyvatelia bytovky v Trnave sú bez pitnej vody. Nový majiteľ pozemku ich odpojil

TRNAVA / Obyvatelia bytovky v Trnave, v ktorej niekedy bývali zamestnanci bývalého štátneho majetku, zostali bez vody. Vodu zo studne, ktorá bola na pozemku bývalého štátneho majetku, využívali vyše 70 rokov. Nový majiteľ pozemku sa rozhodol vodu odpojiť.

Štrnásť rodín v Trnave v časti Kočišské zostalo bez vody. "Zastavili tým spôsobom, že odrezali kus trúbky,"  vraví obyvateľ Ľudovít Nagy. Ide o pozemok, ktorý niekedy patril štátnemu majetku. Vodu zo studne brali vyše 70 rokov. Niektorí ľudia tam žijú celý život a preto nerátali s tým, že sa niečo takéto môže stať.

"Som chorá, pichám si štyrikrát za deň inzulín, mám vysoký krvný tlak a vody nie je," sťažuje sa ďalšia obyvateľka Stanislava Štefaničková. Vodu nemajú už niekoľko týždňov. Vozia im vodu v cisterne, ale nie je to lacné. "To je 150 za jednu cisternu," uviedol Nagy.

Podľa obyvateľov Kočišského z majiteľom studne mali aj schôdze, ale sa im nepodarilo dohodnúť. "Prosili sme ho, že mu budeme platiť, nesúhlasil," hovorí obyvateľka Andrea Tomášiková.

"V prvom rade, že spoločnosť nemá oprávnenie dodávať vodu, to je prvý argumet, a druhý argumet je, že sme dali urobiť rozbor a ten protokol hovorí, že voda je nevyhovujúca," vysvetľuje právnik majiteľa pozemku. 

Kočišské patrí pod mesto Trnava. Hovorca mesta uviedol, že je to spor dvoch súkromníkov, vlastníka bytov a majiteľa studne. "Vznikol problém, ktorý je právnym problémom a mesto z hľadiska legislatívy nemôže do tohto sporu vstupovať," vyjadril sa hovorca mesta Pavol Tomašovič. 

TV JOJ oslovila aj Trnavskú vodárenskú spoločnosť, ktorá zásobuje vodou obyvateľov Trnavy. Uviedli, že v časti Kočišské vodárenská spoločnosť nemá vodovod a ani žiaden vodárenský zdroj, preto nemôžu distribuovať vodu prostredníctvom vodovodnej siete. "Teraz keď príde letné obdobie, je to strašné, nikomu to neprajem," vraví nešťastná obyvateľka. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články