Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Dvaja kamaráti išli splavovať rieku. Po prevrátení člnu prišiel jeden o život
Zdielať na

Dvaja kamaráti išli splavovať rieku. Po prevrátení člnu prišiel jeden o život

LIETAVSKÁ LÚČKA / Dvaja kamaráti, 59-ročný a 35-ročný muž išli splavovať rieku Rajčianka na gumenom člne. Pri Lietavskej Lúčke sa prevrátili na vodnom prahu. Mladšiemu z dvojice sa podarilo vyplávať, staršieho ale stiahol silný vratný prúd.

"Na takomto člne splavovať, pokiaľ viem bola to gumená páľava, nemá stabilitu na stojatej vode nieto ešte v prúde," povedal veliteľ žilinskej záchrannej brigády Juraj Danko. V Lietavskej Lúčke dvojica nezvládla prechod haťou, čln sa prevrátil a hladina sa nad mužmi zatvorila. Jednému z nich sa podarilo vyplávať.

Hasiči mladšiemu mužovi poskytli prvú pomoc a záchranári ho previezli do žilinskej nemocnice. "Ošetrili muža, ktorý bol podchladený a mal ľahké zranenia, následne bol prevezený do nemocnice," uviedla hovorkyňa skupiny záchranárov Katarína Načiniaková. 

Päťdesiatdeväťročného muža sa podarilo nájsť až o štyri kilometre ďalej. Z vody ho vytiahli hasiči zo žilinskej záchrannej brigády v špeciálnych oblekoch. Podľa informácií TV JOJ ani jeden z mužom nemal záchrannú vestu. 

Pozrite si archívnu reportáž. Len nedávno sa na Dunajci utopil pltník. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy