Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
V divočine prežila neuveriteľných 17 dní. Podľa jej záchrancov ju našli len zázrakom
Zdielať na

V divočine prežila neuveriteľných 17 dní. Podľa jej záchrancov ju našli len zázrakom

WAILUKU / Havajčanku, ktorá bola viac ako dva týždne nezvestná, našli nažive v lese na ostrove Maui. V divočine strávila 17 dní, živila sa lesnými plodmi a pila vodu z potoka. Podľa jej záchrancov bolo zázrak, že ju z vrtuľníka zbadali.

Zranenú 35-ročnú Amandu Eller našli v Makawao Forest Reserve. Fyzioterapeutku, ktorá sa stratila 8. mája, odviezli do bezpečia helikoptérou. Ženino auto našli na parkovisku v lese spolu s jej telefónom a peňaženkou. Odvtedy po nej pátrali stovky dobrovoľníkov a jej rodičia navyše za jej nájdenie vypísali odmenu 10-tisíc dolárov.

Eller napokon našla pri vodopáde trojica mužov, ktorí po nej pátrali z helikoptéry. Javier Cantellops  povedal, že si ju všimol, ako na nich máva. Bola však v takom hustom poraste, že je podľa neho zázrak, že ju zbadal.

Amanda sa vydala na výlet na ostrov Maui, ale nepodarilo sa jej nájsť cestu späť k autu a namiesto toho nevedomky postupovala ďalej a ďalej do rezervácie. Jej matka Julia prezradila, že Amanda prežila vďaka tomu, že ostala v blízkosti vody a jedla lesné plody. Pokúšala sa vraj uloviť raky, no nepodarilo sa jej to. "Dosť schudla, no to je pochopiteľné, keďže bola tak dlho nezvestná. Dokázala to však prežiť. Mala tie správne schopnosti a urobila správne veci, aby získala čas a mohli sme ju nájsť," vyjadrila sa. 

https://twitter.com/wsbtv/status/1132628701403852800

Amanda, ktorá pracuje ako inštruktorka jogy, sa nachádzala v rokline blízkosti vodopádu, mnoho kilometrov od svojho auta. Bola vyhladovaná a bez topánok, navyše mala zlomenú nohu, veľa odrenín a spáleniny od slnka. Záchranári ju letecky prepravili do nemocnice, kde lekári uviedli, že predpokladajú jej plné zotavenie. "Boli chvíle, kedy som cítili absolútny strach a prehru, chcela som to vzdať," uviedla Amanda. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy