Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
V Terchovej sa súťažilo a titul najlepších bryndzových halušiek. Sily si prišlo zmerať až 18 družstiev
Zdielať na

V Terchovej sa súťažilo a titul najlepších bryndzových halušiek. Sily si prišlo zmerať až 18 družstiev

TERCHOVÁ / Počasie v Žilinskom kraji sa konečne umúdrilo a prialo mimoriadne obľúbenému podujatiu v obci Terchová. Na Medzinárodnú súťaž vo varení a jedení bryndzových halušiek prišlo 18 družstiev a kopec hladných návštevníkov. No nezabudlo sa ani na eurovoľby.

Súťažiaci z neďalekých dedín si privstali, aby medzi prvými navštívili volebné miestnosti. "Kým som išla variť do Terchovej halušky, som odvolila," vraví jedna zo súťažiacich.

​Samozrejme všetci brali toto zápolenie veľmi vážne a snažili sa dokázať, že práve oni vedia pripraviť tie najlepšie bryndzové halušky, aké by chcel každý zjesť. A k vareniu pridali poriadny kus zábavy aj so štipkou recesie. "Tento rok sme boli pripravené ešte viac ako minulý rok, takže išli sme spať o štvrtej," dodali ďalší súťažiaci. 

Amatérski kuchári sa zvŕtali v proviźórnej kuchyni. Nechýbala im zručnosť a rýchlosť či už pri strúhaní zemiakov, alebo hádzaní cesta do vody. Recept nášho národného jedla ovládajú aj ľudia spoza hraníc, pre ktorých organizátori pripravili extratrofej.

Do boja o víťazstvo sa zapojili aj dvaja chlapi, ktorí sa predstavili v kuchárskej šou TV JOJ Moja mama varí lepšie, ako tvoja. "My sme si už zvykli, čo je to navariť si halušky za 20 minút, takže jednoznačne navaríme víťazné halušky." A to čo si súťažiaci navarili, museli aj čo najrýchlejšie zjesť. 

Pozrite si archívnu reportáž zo súťaže z minulého roka: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy