Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Mesto pripravilo pre svojich obyvateľov milé prekvapenie
Zdielať na

Mesto pripravilo pre svojich obyvateľov milé prekvapenie

TRNAVA / Pre obyvateľov Trnavy, ktorí tam majú aj trvalý pobyt, mesto pripravilo milé prekvapenie. Na jeseň minulého roka kúpilo 170 mestských bicyklov, ktoré si ľudia môžu prenajať. Najprv si ich prenajímali študenti. Tento rok príde ďalších 250 a určené budú už aj pre ostatných. Mesto to bude stáť takmer 100-tisíc eur.

​Tomáš, žiak štvrtého ročníka gymnázia je Trnavčan, a preto si prenajal od mesta jeden z bicyklov. "Išiel som na trnavský mestský úrad a tam som si vybavil povolenie. Pre študenta je to 20 eur na rok," povedal obyvateľ Trnavy, Tomáš. Takúto možnosť privítal s radosťou, jazdí na ňom aj do školy. "Ja som s tým bicyklom spokojný, je k tomu všetko, aj zámok. A jazdi sa na ňom v pohode. Do centra sa dostanem do takých 10 minút," dodal Tomáš. V uliciach Trnavy jazdí 170 takýchto bicyklov a pribudnú ďalšie. Projekt vznikol na jeseň minulého roka. Trnavčania naň veľmi rýchlo zareagovali.

"Podarilo sa nám za tri mesiace prenajať všetkých 170 bicyklov. Aktuálne máme objednaných ďalších 250 takýchto bicyklov, budeme verejnosť včas informovať a spustíme systém prenájmu," informoval referent na odbore územného rozvoja, MsÚ v Trnave, Peter Rozsár. Bicykel obsahuje nosiče, ktoré uľahčujú ľuďom prevoz rôznych vecí. "Je to úplne bežný spôsob, ako využívať bicykel na prepravu, či už tovaru, alebo detí po meste," doplnil Rozsár. Bicykle sú vyrobené na Slovensku. Pre dospelých je prenájom 30 eur na rok. Majú všetko, čo by mal obsahovať mestský bicykel. V Trnave o pár týždňov bude jazdiť až 420 takýchto bicyklov.

Súvisiace články