Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dierou vošli do hypermarketu, do trezoru sa však už nedostali
Zdielať na

Dierou vošli do hypermarketu, do trezoru sa však už nedostali

Zdroj: TASR

Zlodeji sa podľa polície museli na akciu dopredu pripravovať.

Do budovy sa dostali dierou, ktorú vyrezali v bočnej stene budovy a cez niekoľko súkromných prevádzok v obchodnej zóne sa po prerezaní sadrokartónu dostali až do predajne klenotníctva.

Podľa predavačky z klenotníctva sa, našťastie, nedokázali dostať do trezoru, kde bolo schované zlato a ukradli len niekoľko hodiniek a predmety z chirurgickej ocele.

TASR

Považskobystrickí kriminalisti v týchto chvíľach zabezpečujú stopy postupne vo všetkých prevádzkach obchodnej zóny. Podľa neoficiálnych informácií spôsobili zlodeji najväčšie škody v prevádzke tabakových výrobkov a klenotníctve.

Akciu museli mať zlodeji vopred dobre pripravenú. Predtým, ako vyrezali dieru zboku budovy hypermarketu, rozbili osvetlenie a miesto, kde rezali dieru, zakryli suchými kríkmi, aby ich nebolo vidieť z neďalekej štátnej cesty.

Vlámanie do obchodnej zóny potvrdil aj zástupca krajskej policajnej hovorkyne v Trenčíne Pavol Kudlička s tým, že prípad sa stále vyšetruje a škody spresnia neskôr.

V hypermarkete Tesco, ktorý je chránený elektronickým zabezpečovacím systémom, nespôsobili zlodeji žiadnu škodu. V hypermarkete údajne nebýva nočná strážna služba.

Najčítanejšie správy