Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V Kolárove ukradli včely
Zdielať na

V Kolárove ukradli včely

Kompletné úle so včelími rodinami ukradli neznámi zlodeji z poľa pri Kolárove. <b>VIDEO: Rozhovor s majiteľom včiel</b>

Kompletné úle so včelími rodinami ukradli neznámi zlodeji z poľa pri Kolárove.

Pán Dušan Ábelovský z Veľkého Ostrova pri Kolárove má zmluvu s miestnym družstvom na opeľovanie poľnohospodárskych plodín. Páchatelia pravdepodobne vedeli, ako narábať so včelami, prišli v noci, pozatvárali úle a preložili ich na nákladné auto.

Zlodeji z repkového poľa ukradli 26 včelích rodín a päť metrákov medu. Majiteľovi vznikla škoda za viac ako 100-tisíc korún.  Pán Dušan chcel už tento víkend stáčať med z repky, ktorého boli plné plásty. Ráno, keď prišiel skontrolovať pilné robotnice, pri pohľade na skazu takmer odpadol.



Nešťastný včelár predpokladá, že včelstvá musia byť niekde na okolí. Ukradnúť pod rúškom noci tento užitočný hmyz nie je až také jednoduché. Podľa pána Dušana také niečo mohol urobiť iba včelár, ktorému museli pomáhať silní chlapi. Jeden úľ totiž vážil 70 kilogramov.

Zlodeji šli na istotu, sekáčom odťali kovové pásy, ktorými boli úle pripevnené. Pri odchode si to namierili rovno cez pole.

Včelárska sezóna ešte len začína – postupne kvitne agát, slnečnica i lipa. Pán Dušan verí, že sa jeho včelstvo, ktoré zdedil po otcovi, vďaka dobrým ľuďom dostane k nemu späť.

Zdielať na

Najčítanejšie správy