Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Do Wolfstahlu pôjde pravidelná autobusová linka
Zdielať na

Do Wolfstahlu pôjde pravidelná autobusová linka

Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher

Počas prvej skúšobnej jazdy pôjde autobus aj s prívesom pre bicykle.

Do rakúskeho pohraničného mesta Wolfstahl bude z hlavného mesta Bratislava premávať autobusová linka. Bude mať tri zastávky: pod Novým mostom, pri Inchebe na Einsteinovej ulici a vo Wolfstahle.

Ako uviedol Peter Pankrác z Dopravného podniku Bratislava (DPB), linku uvedú slávnostne do prevádzky v piatok 16. mája, pravidelne začne jazdiť od soboty 17. mája. "Počas prvej, skúšobnej jazdy pôjde aj s prívesom pre bicykle. Je totiž predpoklad, že počas letných mesiacov júl a august by túto službu cyklisti využívali," uviedol.

Do Wolfstahlu bude jazdiť autobus s kapacitou 60 cestujúcich. Premávať bude od 5:00 do približne 23:00. Podľa Pankráca by predbežne mali jazdiť každú hodinu. Lístok si bude možné kúpiť v slovenských korunách aj v eurách, pre dospelých to bude 50 korún alebo 1,5 eura. Lístok pre deti od šesť do 26 rokov a pre dospelých nad 60 rokov bude stáť 25 korún, deti do šesť rokov v sprievode dospelého budú môcť cestovať bezplatne.

Pankrác dodal, že lístky si bude možné kúpiť v automate alebo u šoféra, stánkový predaj ešte len zazmluvňujú. Za batožinu zaplatia cestujúci 25 korún a za živé zviera rovnakú sumu ako za dospelého, teda 50 korún.

Zdielať na

Najčítanejšie správy