Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Bratislavská SDKÚ chce meniť vedenie
Zdielať na

Bratislavská SDKÚ chce meniť vedenie

Bublanie pod straníckou pokrievkou SDKÚ pokračuje. A tak kým kocúr - v tomto prípade Mikuláš Dzurinda - nie je doma, myši majú veselo. A výzvu "nastal čas na zmenu" vo vedení strany podporilo včera večer 19 z 20 členov bratislavskej SDKÚ. Nateraz však ale zostávajú osamelou vzbúrenou lastovičkou. <b>VIDEO: Rozhovor s Branislavom Záhradníkom</b>

Bublanie pod straníckou pokrievkou SDKÚ-DS pokračuje. A tak kým kocúr - v tomto prípade Mikuláš Dzurinda - nie je doma, myši majú veselo. A výzvu "nastal čas na zmenu" vo vedení strany podporilo včera večer 19 z 20 členov bratislavskej SDKÚ. Nateraz však ale zostávajú osamelou vzbúrenou lastovičkou.

V strategickom boji v SDKÚ sa posunuli o pár ťahov vpred a napadnuté vedenie dnes vracia úder. Kým ešte včera krajský podpredseda SDKÚ proklamoval, že "nastal čas na zmenu," Ivan Mikloš mu dnes ostro zakontroval.

"Mám pocit, že nastal čas na zmenu akurát tak v bratislavskom straníckom vedení," rozohnil sa podpredseda SDKÚ I. Mikloš. O vážnosti situácie vo vnútri strany svedčí aj reakcia bratislavskej krajskej organizácie. "Nebránime sa zmenám, ale tie musia nastať na všetkých straníckych úrovniach," povedal B. Záhradník.

Kým analytici krútia hlavami, obe strany zvyšujú kalibre, a odhaľujú motívy prepierania špinavej straníckej bielizne na verejnosti.

Podľa politického analytika J. Beránka by sa mohlo zdať, že obe strany majú rovnaký názor - chcú sa rozprávať. Evidentne má však každý inú predstavu o výsledku, ale i o spôsobe. "Je to infantilné, a hlavne nepochopiteľné, že takýmto spôsobom niekto rieši stranícke problémy," myslí si Beránek.

Obe skupiny sa stretnú už v túto sobotu v Trnave. A už teraz sa dá predpokladať, že diskutovať bude o čom.

Viac sa dozviete v dnešných Novinách TV JOJ.

 
 

Zdielať na

Najčítanejšie správy