Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Za lúpež 8,5 roka v najťažšej skupine
Zdielať na

Za lúpež 8,5 roka v najťažšej skupine

Zdroj: TV JOJ

Krajský súd zvýšil trest pre Vojtecha Kováča z Veľkého Krtíša

Trest odňatia slobody 8,5 roka vymeral dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 34-ročného Vojtecha Kováča z Veľkého Krtíša. Kováč s komplicom spáchal trestné činy lúpeže a obmedzovania osobnej slobody, pritom už predtým bol odsúdený za vraždu.

Kováč so spolupáchateľom Jozefom v polovici júna 2004 napadli na autobusovej stanici vo Veľkom Krtíši Maroša a pýtali od neho cigarety.

Keď odmietol, zbili ho, zhodili na zem a tam ho kopali. Pritom obeť olúpili o štyristo korún a škatuľku cigariet. Napadnutého muža potom odvliekli do budovy pri areáli firmy Liaz a tam ho držali do druhého dňa.

Okresný súd vo Veľkom Krtíši za to Kováča odsúdil na tri roky väzenia. Voči rozsudku sa odvolal prokurátor i Kováč. Obžalovaný tvrdil, že je nevinný, prokurátor pre neho požadoval prísnejší trest.

Žiadal zohľadniť skutočnosť, že Kováč spáchal lúpež ako obzvlášť nebezpečný recidivista, keďže v roku 1995 ho odsúdili na 11,5 roka za vraždu. Z výkonu trestu ho na podmienku prepustili v júni 2003.

Odvolací senát akceptoval návrh prokurátora a Kováčovi sprísnil trest ako obzvlášť nebezpečnému recidivistovi. Neuveril tvrdeniam Kováča, že poškodený si celý prípad vymyslel.

Sudca hneď nariadil i výkon trestu. Kováč si ho odpyká v tretej, najťažšej nápravnovýchovnej skupine.

Sudca informoval, že Kováča budú v marci súdiť za sexuálne zneužívanie, marenie spravodlivosti, nebezpečné vyhrážanie a obmedzovanie osobnej slobody a hrozí mu ďalší trest.

Zdielať na

Najčítanejšie správy