Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Pre predražené armádne tendre prídu o miesta ďalší ľudia
Zdielať na

Pre predražené armádne tendre prídu o miesta ďalší ľudia

Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič

Predražené armádne tendre budú zrejme stáť miesto aj ďalších funkcionárov na ministerstve obrany.

Predražené armádne tendre budú zrejme stáť miesto aj ďalších funkcionárov na ministerstve obrany. Novinárom to dnes potvrdil minister obrany Jaroslav Baška.

Ministrov predchodca František Kašický, ktorý po škandále s verejnými súťažami odstúpil, odvolal len jedného pracovníka úradu.

"Určite tam budú aj personálne dôsledky určitých ľudí," povedal Baška po rokovaní vlády. Dodal, že sa už zoznámil s výsledkami vyšetrovania sporných verejných obstarávaní na upratovanie a údržbu kasární. Bližšie informácie chce zverejniť 15. februára.

Kašický zbavil funkcie pre vyhlásenie tendrov za takmer štyri miliardy korún riaditeľa Úradu správy nehnuteľného majetku Vladimíra Vaska. Ministerstvo tvrdilo, že v skutočnosti plánovalo na upratovacie práce a údržbu vojenských objektov dať oveľa menej peňazí.

Kašický ešte pred tým, ako ho z funkcie odvolal prezident Ivan Gašparovič, nariadil súťaže zrušiť. Pri odchode z úradu Kašický naznačil, že zodpovednosť nesú aj ďalší funkcionári.

Médiá špekulovali, že odísť by údajne mal aj vedúci služobného úradu Miroslav Sim, ktorého do funkcie odporučil minister vnútra Robert Kaliňák zo Smeru-SD.

Zdielať na

Najčítanejšie správy