Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Zo Srbska sa vrátili zranené turistky, špeciál priviezol aj obete
Zdielať na

Zo Srbska sa vrátili zranené turistky, špeciál priviezol aj obete

BRATISLAVA/NIŠ / Dve ženy, ktoré sa minulý týždeň zranili pri nehode autobusu v Srbsku, sú už na Slovensku. Dnes podvečer ich na letisko M. R. Štefánika v Bratislave priviezol vládny špeciál.

Vládny špeciál pristál na bratislavskom letisku krátko v pondelok večer, krátko po pol siedmej. K lietadlu okamžite prišli sanitky, aby do nich naložili zranené pacientky.

Máriu preniesli do sanitky ako prvú. Práve ju podľa reportéra Rasťa Striška našli srbskí záchranári pod karosériou autobusu v kritickom stave. "Pacientky zvládli tento prevoze bez problémov. príprava bola dlhšia a preto vládny špeciál pristál o hodinu neskôr," uviedol Ivan Netík, šéf tlačového odboru ministerstva vnútra.

Spolu s Máriou priletela vládnym špeciálom aj Helena. Nehodu prežila so zlomenou kľúčnou kosťou, zranenou hlavou a nohami. "Obe pacientky boli pri vedomí. Na palube lietadla bol kompletný zdravotnícky tím," dodal Netík.

Vodič zostáva v Srbsku

V Srbsku stále zostáva šofér autobusu, ktorý dovolenkárov viezol z Grécka domov. "Majiteľ cestovnej kancelárie nám povedal, že mu zabezpečil miestneho advokáta, bola ho navštíviť aj naša konzulka z Belehradu a vybavila mu, aby ho mohla navštíviť rodina," uviedol riaditeľ tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí Igor Skoček.

Vyšetrovacie orgány zadržiavajú vodiča autobusu, pretože je hlavný podozrivý.

Priviezli aj obete

Vládny špeciál priviezol aj telá Slovákov, ktorí nehodu neprežili. Matku s dcérou a manžela ťažko zranenej Márie. Toho pohrebný voz previezol do bratislavského krematória, dve ženy ešte v týchto chvíľach prevážajú do Košíc.

Situáciu na letisku monitoroval reportér Rastislav Striško:

Najčítanejšie správy