Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Expolicajt Peter: Krivo ma obvinili, s výbušninami nekšeftujem
Zdielať na

Expolicajt Peter: Krivo ma obvinili, s výbušninami nekšeftujem

BRATISLAVA / Petra Kolárika obvinila polícia z toho, že je obchodníkom so zbraňami. A to vraj iba na základe tvrdenia človeka, ktorému policajti našli v kufri vojenské výbušniny.

Peter: Mesiac som bol v base

Neďaleko slovenských a maďarských hraníc zasahovalo protiteroristické komando TEK. Policajti išli na istotu. Prehľadávali jeden z domov, v ktorom sa mali nachádzať výbušniny a iný teroristický materiál.

Zásah bol v réžii maďarských kukláčov z jedného jediného dôvodu: Išlo o slovenského kukláča, ktorý sa zdržiaval v Maďarsku. Pár metrov od neho ležal na zemi jeho vlastný syn Peter.

"Mesiac som bol v base," hovorí obvinený Peter Kolárik. Celá akcia prebehla zrejme na žiadosť slovenskej polície. Pre maďarskú políciu je Peter ako obchodník so zbraňami nezaujímavý.

Jeho rodičia obvinenia na ich syna vnímajú ako účelové od človeka, u ktorého sa výbušniny reálne našli. Ten obvinený z ničoho nie je a pre vyšetrovateľa je pravdovravným svedkom.

Hovorca prokuratúry: Dôkazy boli dostatočné

"Tie dôkazy boli  dostatočné na vyslovenie pravdepodobného záveru, že trestný čin spáchala konkrétna osoba," hovorí hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Vladimír Javorský.

"Jednoducho chcela by som zadosťučinenie, aby tí ľudia, ktorí toto spôsobili, aby za to bolo potrestaní," vraví mama Petra Kolárika. Podľa Petra ak by ho vyšetrovateľ najskôr vypočul, všetko by bolo úplne inak.

"Vždy je lepšie najskôr tú osobu vypočuť, požiadať od nej vysvetlenie a potom postupovať ďalej," hovorí expertka na trestné právo Lucia Kurilovská. "Ak existovali dôkazy na vznesenie obvinenia, nebol dôvod vypočúvať ho v inom procesnom postavení," dodal Javorský.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy