Oblačno
16°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Začal sa súd s osadníkom (21), ktorý zabil babičku (†80) sekerou
Zdielať na

Začal sa súd s osadníkom (21), ktorý zabil babičku (†80) sekerou

KOŠICE / Ako môže vyzerať človek, na ulici trikrát zarúbe sekerou do hlavy osemdesiat ročnej starenke? V šoku zostali aj príbuzní pani Terézie, ktorá ešte v piatok po útoku v dedine Geča zraneniam napokon podľahla. Prípad sledujeme od jeho začiatku a v nedeľu pokračoval pred košickým súdom. Pozostalí si želajú exemplárny trest a to nielen pre vraha!

Nesvojprávny vrah

Vyzerá ako neškodný muž. No za jeho výrazom tváre sa skrýva beštia, ktorá chladnokrvne zaútočila na nevinnú starenku. V nedeľu na súdnom pojednávaní to vyzeralo tak, ako keby si ani nič neuvedomoval. Sudca rozhodoval o tom, či ho po krvavom útoku vezmú do väzby. Peter je totiž zbavený svojprávnosti a že nie je v poriadku, je zrejmé.

Do očí vrahovi, sa chcela pozrieť aj vnučka. Smrť milovanej babičky prežíva veľmi ťažko. "Však on mal asi menej kíl ako moja 20 kilová babka," povedala plačúc.

Kto bude zodpovedný

Teraz sa rodina 80-ročnej Terézie pýta, ako je možné, že sa nesvojprávny Peter dostal na ulicu a kto bude za jeho správanie zodpovedný. "Stanovený opatrovník mal povinnosti a práva určené podľa zákona. Súčasťou toho je aj starostlivosť a opatera o zvereného človeka do výchovy. Opatrovníkmi bývajú najčastejšie rodičia a súrodenci," hovorí psychiatrička Danica Caisová.

"Chcem aby niesli celú zodpovednosť za ten hrozný čin, jeho rodičia," povedala vnučka zavraždenej starenky Martina Ružičková.

Možno sa vyhne trestu

Oni ho ale včera pred našou kamerou zapierali, ako keby netušili o čom a o kom hovoríme. "Nie je to môj syn, oboch synov mám doma," povedal vrahov otec.

No dnes sme od nich do redakcie dostali email, kde ho už priznávajú. Vraj sa zrazu stratil a za ten krátky čas stihol spáchať tú hrôzu. Teraz trpia oni. "Oni nám zničili život," neubráni sa slzám vnučka zavraždenej.

Teraz je už iba na súdnych znalcoch, aby posúdili, či 21-ročného vraha môžu riadne súdiť, poslať za mreže, alebo sa má vrátiť naspäť do psychiatrickej liečebne.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy