Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Babička (†80), ktorú napadol osadník (21), umrela
Zdielať na

Babička (†80), ktorú napadol osadník (21), umrela

GEČA / Otrasný čin, ktorý v piatok spáchal len 21-ročný mladík, má tragický koniec. Peter, ktorý podľa miestnych pochádzal z košického sídliska Luníka IX. a bol sfetovaný, prepadol babičku so sekerou. Dôchodkyňa zraneniam v nemocnici podľahla.

Prepadol ju so sekerou

80-ročná pani Terézia sa vybrala do obchodu v piatok predpoludním. Domov sa už však nevrátila. Cestu jej skrížil 21-ročny Peter, ktorý pochádza z miestnej rómskej komunity. Útočník jej trikrát zaťal do hlavy a ešte do nej aj kopol.

Tento otrasný čin videlo 16-ročné dievča z vedľajšieho domu. "Bola som v takom šoku, že jediné, čo ma napadlo, bolo zavrieť dvere a zamknúť sa," hovorí Ivana, ktorá celý incident videla z okna. "Sekerou jej zarúbal do hlavy," dodáva dievča. 

Podľahla zraneniam

Babku našli na ulici v kaluži krvi jej vnúčatá. Na sanitku čakali 45 minút. Po prevoze do nemocnice podstúpila operáciu. V piatok večer o 22:50 nás vnučky pani Terézie informovali, že ich babička podľahla zraneniam v nemocnici. Muž po otrasnom skutku z miesta činu ušiel. Chytil ho pracovník obecného úradu v kvetinárstve.

Rodičia ho zapreli

21-ročný Peter sa podľa našich informácií v minulosti liečil na psychiatrickom oddelení v Plešivci. Žil doma s rodičmi v obci Valaliky. Keď sme ich v sobotu navštívili s kamerou, zapreli ho. "Žiadneho syna nemáme," tvrdili nám. Povedali tiež, že ostatní ľudia im ničia ich život, nie oni ľuďom. Susedia nám však potvrdili, že napriek ich tvrdeniam, ide o ich syna.

Peter bol zbavený svojprávnosti. Rodičia si ho mali vyžiadať z psychiatrickej liečebne v Plešivci do domácej starostlivosti. Medzi obyvateľmi sa povráva, že to urobili kvôli peniazom.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy