Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Štefan mal zabiť dvoch pumpárov, cíti sa nevinný
Zdielať na

Štefan mal zabiť dvoch pumpárov, cíti sa nevinný

BRATISLAVA / Mimoriadne pokojným a sebavedomým dojmom pôsobil na pondelkovom pojednávaní Špecializovaného trestného súdu hlavný obžalovaný z dvoch úkladných vrážd pumpárov. Aj napriek mnohým priamym dôkazom sa však cíti nevinný. Hrozí mu doživotie.

Málokto by povedal, že slušne vyzerajúci a na prvý pohľad ničím nevýrazný muž, čelí obžalobe z dvoch úkladných vrážd. Podľa polície mal vedúci potravín v lete minulého roka pre dlh zastreliť svojho kamaráta, pumpára z juhu Slovenska.

Štefan sa cíti nevinný

Priznal, že v osudný moment streľby bol v dome pumpára z Holiar. Dokonca mu mal priniesť nabitú zbraň. To, že by pumpára zastrelil, rázne odmietal.  Hoci u obžalovaného policajti našli zakrvavenú zbraň, tričko zašpinené od krvi zastreleného, napriek tomu pred súdom tvrdil, že si pumpár od neho vypýtal nabitú zbraň, ktorú vzal do ľavej ruky sám a zastrelil sa pred ním.

"Ja som stál vedľa neho a chcel som mu z ľavej ruky vytrhnúť pištoľ. Ja som sa otočil a kryl som si svoju hlavu a vtedy došlo k tomuto výstrelu," povedal na súde Štefan Sz.

Podľa manželky mŕtveho pumpára ide o nezmysel, manžel mal veľa plánov do budúcnosti. "Neviem si predstaviť, že by si od neho pýtal zbraň, aby sa zabil. V žiadnom prípade," tvrdí Adela Kováčová, manželka zastreleného pumpára.

Štefan: Keď zomrel, držal v rukách pištoľ on

"Veľmi ma mrzí, čo sa odohralo medzi nami s pánom Kováčom, ale za jeho usmrtenie nemôžem. Chcem, aby ste vedela, že keď pán Kováč zomrel, on držal v rukách pištoľ a nie ja," obhajoval sa obvinený.

Obžalovaný tiež vypovedal, že sa mal pumpár zastreliť ľavou rukou, z ľavej strany do hlavy. Toto tvrdenie má vážne trhliny. "On bol pravák," hovorí Adela Kováčová.

Bývalý vedúci potravín sa tiež nevedel vyjadriť ani k ďalšej vražde z roku 2009. Aj pumpárovi z Bratislavy pred zmiznutím dlhoval milióny. K dvojmiliónovej pôžičke od druhého zavraždeného pumpára Andreja Wolfa sa vyjadril, že ju riadne vrátil.

Ďalší pumpár nájdený v Štefanovom dome

To však nevie dokázať. Jediný fakt je, že Wolf zmizol v deň, keď si išiel pre dlh. Wolf bol nezvestný takmer tri roky. Jeho telo našli policajti až po druhej vražde, pri domovej prehliadke u obžalovaného na víkendovom dome. Na súde otrasný nález nevedel vysvetliť. "Dúfam, že dostane doživotie," uviedla Adela Kováčová, manželka pumpára z Holiar.

Ešte kým podnikateľa stihla polícia chytiť, pozoruhodne zmizla z kruhu jeho blízkych aj 45-ročná predavačka z potravín, ktoré prevádzkoval. Aj ona niekomu požičala veľa peňazí. "Pojednávanie bude zajtra (27.8.) pokračovať výsluchmi štyroch svedkov a v stredu znaleckými posudkami psychiatra," uviedla hovorkyňa Špeciálneho trestného súdu Katarína Kudjaková.

Téme sa venuje reportér Richard Bolješik. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

TV JOJ, ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy