Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Na Kramároch to vrie. Lekári odmietli podpísať dodatky o nadčasoch
Zdielať na

Na Kramároch to vrie. Lekári odmietli podpísať dodatky o nadčasoch

BRATISLAVA / V jednej z najväčších nemocníc v hlavnom meste to opäť poriadne vrie. Lekári už od decembra odmietajú podpísať dodatky zmlúv o nadčasoch. Čo to v praxi znamená? Stať sa môže to, že vo veľmi krátkom čase zrazu nebude mať v nemocnici na Kramároch kto slúžiť nočné...

50% lekárov dodatky nepodpísalo

Chod nemocnice na Kramároch môže byť ohrozený! Zmluvu o navýšení nadčasov totiž práve tu nepodpísalo takmer 50 % z celkového počtu lekárov! Podľa slov hovorkyne k tomu môže dôjsť v blízkom čase, pokiaľ sa vedenie s lekármi nedohodne.

Zo zákona totiž lekári môžu odslúžiť najviac 150 hodín nadčasov a 100 hodín na pohotovosti. Od januára, keďže spomínaných 50 percent lekárov dodatky podpísať odmietlo, na tento režim nabehlo zvyšných 50 percent, no všetky hodiny si veľmi rýchlym tempom vyčerpávajú, takže slúžiť nebude mať napokon kto.

Čoskoro nebude mať kto slúžiť!

Ministerstvo zdravotníctva o vážnosti stavu vie, s lekárskym odborovým združením rokuje už niekoľko týždňov a priamo pred novinármi chce hovoriť alebo aspoň konfrontovať lekárov aj v stredu.

K navýšeniu ich platov došlo  v Novom roku v zmysle memoranda a keďže ostatné nemocnice dodatky podpísali, nevidí dôvod, prečo lekári v nemocnici na Kramároch dodatky podpísať nechcú. S vedením lekárskych odborárov sa ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská stretne popoludní.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy