Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Ak nezaplatíte, zabijem vás! Prišli o tisícky eur...
Zdielať na

Ak nezaplatíte, zabijem vás! Prišli o tisícky eur...

Úplne obyčajná rodinka z okolia Vranova si prežila peklo. Manželke sa začal telefonicky vyhrážať muž s ukrajinským prízvukom. Fyzickou likvidáciou hrozil nielen jej, ale aj celej rodine. Tú pripravil o tisíce eur a pravdepodobne by sa nezastavil, keby neinformovali políciu.

Ak nebude platiť, ostane bez rodiny

"Vyhrážali sa manželke, že keď nezaplatí, tak zlikvidujú rodinu. Oni vedia, kde robím, kam chodia deti do školy. Že si ich počkajú na nejakom mieste a ich zlikvidujú," popisuje manžel. "Vykladali jej, aké machinácie robia. Že toto jej nemal hovoriť, tak ona teraz musí platiť doslova za mlčanlivosť."

41-ročná žena si prežila peklo. Keď vám totiž niekto zavolá a vyhráža sa zabitím celej vašej rodiny, nie je vám všetko jedno. Vydieranej žene sa ešte teraz pri spomienkach na začiatku obludného vydierania tisnú slzy do očí.

2400 eur nestačí, chcú ďalšie tisícky

Od začiatku totiž vkladala po hrubých vyhrážkach od telefonujúceho neznámeho muža s ukrajinským prízvukom na účet peniaze. Najskôr 700 eur, potom ďalšie a ďalšie, až sa suma vyšplhala na 2400 eur. Vydieranie sa však akoby len rozbiehalo. Preto napokon kontaktovala políciu.

Číslo od kolega z práce??

Vranovský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin vydierania. Podľa polície telefónne číslo, z ktorého neznámi muži volali, patril kolegovi z práce. Ten jej dal číslo účtu, kam mala posielať peniaze.

Aj keď zatiaľ nebol v prípade nikto obvinený, podľa zistení reportéra Pavla Janiča má mať tento muž problémy s gamblerstvom.

Oliver Thein/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy