Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Bitka, zákaz spánku, vychádzania... Takto muž (34) týral manželku
Zdielať na

Bitka, zákaz spánku, vychádzania... Takto muž (34) týral manželku

Všetko sa začalo nahlásením domáceho násilia. Muž z obce Kajal neďaleko Galanty mal podľa neho biť svoju manželku. To, kam sa až vyšetrovanie dostalo, šokovalo aj samotných policajtov. Muž totiž svojej žene vytvoril doma peklo... Nechutnosti takmer vyvrcholili smrťou viacerých osôb.

Dvojročné peklo plné bitky a týrania

Od roku 2009 mal muž svoju ženu zamykať v dome, zakazovať jej stretávať sa s rodinou, priateľmi a vôbec vychádzať von. Dokonca jej prikazoval, čo si má obliecť, zakazoval jej spať a ak nebol s jej správaním spokojný, pravidelne dostávala bitku. V septembri minulého roka zašlo fyzické násilie tak ďaleko, že žena musela utekať na lekárske ošetrenie...

Pár vraj navonok pôsobil usporiadane, o bitkách si však ľudia údajne šuškali. O terore netušil ani starosta obce. Na kameru sa odmietol vyjadriť podobne ako aj susedia. "Ja sa o to nezaujímam. Myslím si, že sa nikto k tomu nebude vyjadrovať." "Nikto vám nič nepovie, lebo oni sa od ľudí dosť dištancovali."

Vytiahol zbraň, že jej prestrelí lebku

V stredu minulý týždeň došlo týranie do ďalšieho extrému. Muž vytiahol na ženu zbraň s tým, že jej prestrelí lebku. Na druhý deň mladá žena všetko ohlásila na polícii. Pri domovej prehliadke sa ale nepotvrdilo, že by mal magnum protizákonne. Preto odpadol paragraf za nelegálne ozbrojovanie.

Údajný 34-ročný násilník si na výsledky vyšetrovania a prípadný proces zrejme počká vo väzbe. Polícia ho obvinila z týrania aj vydierania a eskortovali ho do Leopoldova. Podľa Kataríny Farkašovej z Aliancie žien je to úspech.

Často sa totiž stretávajú s tým, že policajti v malých obciach nevyužívajú ani možnosť vykázať násilníka z domu. Mužovi teraz hrozí 10-ročný trest.

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy