Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Telenovela na súde. Riešil likvidáciu policajta, pomstu, ženu...
Zdielať na

Telenovela na súde. Riešil likvidáciu policajta, pomstu, ženu...

Pomsta, žena, policajt... Tieto slová sa skloňovali v ďalšom súdnom procese. Bývalý príslušník Úradu boja proti organizovanej kriminalite však v ňom vystupoval ako obeť zločinu. Podľa prokuratúry ho chceli zniesť zo sveta dvaja bratia z Kežmarku. Tí naopak tvrdili, že obeťami sú oni kvôli žene...

Z vinníkov obeť a naopak

Vraždu mali bratia podľa prokuratúry plánovať už v roku 2009. Róbert o policajtovi zháňal informácie, Ján ho mal zlikvidovať. Obaja však vinu popierajú s tým, že zlikvidovať chcel práve expolicajt nich. Pre priateľku jedného z nich.

"Kde sú zbrane, kde sú letenky? Ja verím, že drvivá väčšina policajtov sú slušní ľudia, ale tento medzi nich nepatrí. Je to manipulátor a podvodník," tvrdí Ján. Bývalý príslušník Úradu boja proti organizovanej kriminalite to odmieta. "Možno sa niečoho báli z mojej strany. Vedia, že som nemal problém vypovedať proti skorumpovaným policajtom aj osobám zo záujmového prostredia," hovorí.

Za bratov sa postavil aj farár!

Za bratov sa dokonca prišiel prihovoriť aj známy farár Marián Kuffa. Sudcom ponúkol, že sa za oboch kedykoľvek osobne zaručí. Výpovede svedkov tak senát špecializovaného trestného súdu nepresvedčili. Obaja muži tak boli oslobodení spod obžaloby. Neznamená to však definitívne víťazstvo.

Prokurátorka sa na mieste odvolala a prípadom sa má ďalej zaoberať Najvyšší súd. Ján z dvojice naviac čelí aj obžalobe z vydieračského únosu starčeka.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy