Polojasno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Policajtom sa vyhrážal polámaním kostí. Agresívny muž si vypočul svoj rozsudok
Zdielať na

Policajtom sa vyhrážal polámaním kostí. Agresívny muž si vypočul svoj rozsudok

DUNAJSKÁ STREDA / Zlosť si vybíjal na svojej bývalej partnerke aj na policajtoch. 28-ročný muž sa im počas zásahu vyhrážal, že im poláme kosti a vylomí krk. Na jedného z nich dokonca aj zaútočil. O osude agresívneho muža dnes rozhodoval súd.

Incident sa odohral v nedeľu 11. februára ráno. Policajti prišli do Veľkého Medera preveriť oznam o tomto mužovi, ktorý mal byť agresívny k svojej bývalej partnerke. Situáciu sa najskôr snažili vyriešiť napomenutím, ale to ani zďaleka nestačilo. Muž začal policajtom po maďarsky vulgárne nadávať a vyhrážať sa im zabitím. Potom, ako ho hliadka vyzvala, aby s tým prestal, do jedného z nich sotil.

​28-ročný Márk aj napriek opakovaným výzvam policajtov kráčal so zovretými päsťami smerom k hliadke. Preto už museli zakročiť. "Agresor v útokoch neprestával, neustále sa snažil policajtov kopať a vytrhnúť sa tak z páky. Nasadili mu policajné putá," vysvetlila hovorkyňa KR PZ TT Zlatica Antalová. 

Verdikt súdu sa už dozvedel, nie je ale právoplatný

Márk ale aj po spútaní naďalej kládol odpor. Pri presune do policajného auta mal byť stále agresívnejší. Počas jazdy ešte údajne kopol do policajtky, ktorá auto šoférovala. "Prípad si prevzal vyšetrovateľ z Dunajskej Stredy. Muža obvinil z prečinu útoku na verejného činiteľa, za ktorý mu môže hroziť až 5-ročné väzenie," dodala Antalová. 

Za svoje agresívne správanie sa dnes Márk zodpovedal pred sudcom. Policajná eskorta ho priviezla o 10.00 h na Okresný súd v Dunajskej Strede. Po približne dvoch hodinách sa dozvedel verdikt. Tak ako prišiel aj odišiel - s putami na rukách. "Sudkyňa pre prípravné konanie OS DS vzala obvineného do väzby z dôvodnej obavy, že bude pokračovať v trestnej činnosti. Uznesenie súdu nie je právoplatné," objasnila hovorkyňa súdov v Trnavskom kraji Jana Kondákorová. 

Obvinený totiž podal proti nemu sťažnosť. Konečné slovo tak ešte bude mať krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy