Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
FOTO: Krádež za státisíce eur. Pozrite si, čo zlodeji ukradli
Zdielať na

FOTO: Krádež za státisíce eur. Pozrite si, čo zlodeji ukradli

BRATISLAVA / Krádež desiatok obrazov za státisíce eur. Obrazy ukradli z ateliéru administratívnej budovy. Dosiaľ neznámy zlodej ich mal ukradnúť cez prebúranú dieru v stene. Okrem netradičných diel odcudzil aj ďalšie veci.

Ateliér umelca je na najvyššom poschodí. Celý priestor je otvorený, len ateliér v ňom mal uzamknutý. Zlodej sa k obrazom dostal prebúraním sa cez vedľajšiu stenu. Z miestnosti potom ukradol 29 malieb. Obrazy sú špecifické a sú zväčša morbídneho charakteru. Maliar mal pri ich tvorbe čerpať od Francisca Goyu z obdobia nemeckého fašizmu 30-tych rokov. Okrem malieb zmizol aj horský bicykel, paddleboard, ohrievač či vlhkomer. Celková škoda sa odhaduje na takmer 257 tisíc eur.

"Zo strany vyšetrovateľa odboru kriminálnej polície KRPZ v BA, bolo v súvislosti s týmto prípadom začaté trestné stíhanie, a to konkrétne vo veci obzvlášť závažného zločinu krádeže," uviedol Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Zlodej alebo zlodeji sa do administratívnej budovy dostali zrejme bez komplikácií. Vrátnica je totiž nestrážená a vchod do budovy je z oboch strán otvorený.

V štvorposchodovej budove sídlili firmy, no momentálne je takmer opustená. Fungujúce sú už len na prízemí. "Nikto tu nie je, to vôbec nie je strážený areál. Sem môže vbehnúť hocikto. Hocikedy v noci alebo cez deň," reagoval zamestnanec firmy. Na budove, ako aj v jej vnútorných priestoroch sú nainštalované kamery. Ich záznam už má v rukách polícia. "Pomôcť môžete aj vy. Ak máte akékoľvek informácie o ukradnutých veciach, kontaktujte políciu," uviedol na svojom Facebooku maliar Martin Gerboc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy