Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Muž sa zbavil psa kurióznym spôsobom. Po ročného staforda musela prísť do krčmy odchytová služba
Zdielať na

Muž sa zbavil psa kurióznym spôsobom. Po ročného staforda musela prísť do krčmy odchytová služba

HUMENNÉ / Veľmi kurióznym spôsobom sa chcel zbaviť svojho psa muž zo Zemplína. Ročného staforda priviedol do krčmy, oznámil, že ho nechce a že si ho majú nechať. Situáciu riešila odchytová služba aj policajti.

"Nás kontaktovala jedna pani čašníčka z pohostinstva v Humennom, že tam došiel človek, ktorý doniesol psíka, vraj ho nechce a majú si ho tam nechať," hovorí veterinárka lekárka Lenka Lisa. Aj vzhľadom na vzrast a plemeno si psíka nik z osadenstva krčmy nechať nechcel.

Situácia riešila odchytová služba aj mestskí policajti. "Za posledný mesiac sme mali viac takýchto prípadov zbavenia sa psíkov, ale to, aby niekto vošiel do krčmy, nechal tam psa takéhoto plemena, takéhoto vzrastu, s tým som sa nestretla," hovorí Lisa. 

Podľa odhadov je staford vo veku asi do jedného roka. Lekárka na tele psíka čip nenašla, majiteľa hľadajú mestskí policajti. Takéto konanie je totiž v rozpore so zákonom a majiteľ môže mať problém. "Hliadka následne zistila telefónny kontakt na majiteľa, ďalší postup bude taký, že budeme sa snažiť majiteľa poriešiť, aby si psíka prevzal," informuje náčelník Mestskej polície v Humennom Marin Zub. 

"Rozhodne ide o protiprávne konanie, dopúšťa sa priestupku, v tom prípade to rieši regionálna veterinárna a potravinová správa," hovorí expertka na trestné právo Lucia Kurilovská. "Psík je milý, kontaktný, nejaví znaky agresivity, je dobre živený, takže sa majiteľ staral dobre.
Vraj títo ľudia majú ďalších piatich psov, možno sa ho chcel takým spôsobom zbaviť," tvrdí Lisa. 

Ak sa majiteľ o zviera už viac starať nemôže, existujú zákonné možnosti, ako postupovať. "Nech kontaktuje nás alebo ktorýkoľvek útulok, je to serióznejšie, podpíše darovacie zmluvu a zvieratko ide pod občianske združenie. Zviera prejde procesom v karanténnej stanici, očkovania a potom hľadáme nový domov," informuje z občianského združenia pomáhaj a chráň Humenské labky,  Ľubica Kizáková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy