Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po mladom futbalistovi prešlo auto, vážne zranený leží v nemocnici
Zdielať na

Po mladom futbalistovi prešlo auto, vážne zranený leží v nemocnici

KOKAVA NAD RIMAVICOU / Mladý futbalista leží s vážnymi zraneniami v lučeneckej nemocnici. Norbert sa neskoro večer vracal domov. Vždy chodil s partiou kamarátov, teraz bol však sám. Spadol na cestu a zostal tam ležať. Aj napriek tomu, že ulica je osvetlená, prešlo po ňom osobné auto. Policajti po vodičovi pátrali. Z miesta totiž ušiel.

Pomoc privolal náhodný okoloidúci. Na tiesňovej linke uviedol, že zranený chodec krváca z hlavy, nereaguje, no dýcha.

"Vyslaní záchranári ho ošetrili a s úrazom hlavy previezli do nemocnice," povedala Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS SR.

Pani Janka, zronená mama zrazeného futbalistu hovorí: "Mu dali hadičku do pľúc, lebo mu odsávajú krv. Má panvu zlomenú na dve časti, má zlomenú nohu. Hlavu mu operovali celú noc."

Mladý futbalista už pomaly zotavuje. Nešťastie sa stalo v Kokave nad Rimavicou, vyšetrujú ho policajti. Na začiatku mali iba vážne zraneného chodca. Bližšie okolnosti im pomohli objasniť aj kamerové záznamy, ktoré zachytili priebeh nehody. Pátrali po tmavom aute a vodičovi.

"Len to viem, že ležal na ceste a že ten ho prešiel. Že sa ešte vrátil naňho pozrieť a odišiel preč. Nechal ho tam," hovorí neveriacky chlapcova mama. 

Hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová dodáva: "Vodič na aute z miesta činu odišiel bez toho, aby zranenému chodcovi poskytol prvú pomoc."

Pani Janka vraví: "Mal aspoň zavolať záchranku. A keď aj nechcel tam zostať, že sa zľakol. Mal aspoň zavolať dáku pomoc."

Policajtom sa podarilo získať dôležité dôkazy a v priebehu niekoľkých hodín už vedeli kto je majiteľom auta. Vypátrali aj vodiča. O koho by malo ísť, polícia zatiaľ nekonkretizovala. Podľa informácií TV JOJ sedel za volantom mladý muž, ktorý je držiteľom vodičského preukazu iba niekoľko mesiacov.

"Polícia začala trestné stíhanie pre trestné činy ublíženia na zdraví a neposkytnutie pomoci. Chodcovi bola za účelom zistenia alkoholu , alebo iných omamných látok odobratá vzorka krvi," hovorí Mária Faltániová.

Podľa našich informácií mali kamery zachytiť aj to, že chodca ležiaceho na ceste si pred nehodou všimli dvaja vodiči.

"Vraj ešte dve autá okolo neho prešli a nezastali," hovorí pani Janka.

Zúfalá žena nerozumie, prečo mu nepomohli. Verí, že jej syn bude v poriadku. Dlhé roky sa o neho starala sama, teraz do rodinného rozpočtu začal prispievať aj on: "Išiel aj zarobiť, aby mi pomohol. On je robotný. Všetci by Vám povedali, že on nie je planý chlapec."

Starosta obce Ján Chromek povedal: "Povinnosťou v takomto prípade zaujať taký sociálny aspekt, isto pomôžeme finančne tejto rodinke."

Žiaľ prípady, keď vodič, ktorý niekoho zrazí, ujde z miesta činu, sa dejú znovu a znovu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy