Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Brat ohrozoval súrodencov sekerou. Vyhrážal sa, že dom poleje benzínom a podpáli ho
Zdielať na

Brat ohrozoval súrodencov sekerou. Vyhrážal sa, že dom poleje benzínom a podpáli ho

MEDZILABORCE / Na sestru vytiahol nôž, na brata išiel so sekerou v ruke. Podľa slov poškodených sa im vlastný brat vyhráža, že rodičovský dom poleje benzínom a podpáli. Nepáči sa im ale postup polície. Hoci v strachu o život útok nožom nahlásili a policajti aj prišli, o pár hodín už bol údajný agresor naspäť doma. Žena hovorí o neznesiteľnom strese.

Polícia už na dvore tohto domu zasahovala neraz. Napätie medzi príbuznými sa ale vystupňovalo natoľko, že brat so sestrou majú obavu o život a zdravie.

"Vyhrážal sa, že nás zabije, že podpáli dom, poleje ho benzínom a podpáli," povedala Emília, sestra útočníka. Takéto slová im mal adresovať ich brat. Tvrdia, že okrem verbálnych útokov zažili aj fyzické ataky, a to dokonca so zbraňou v ruke. "Vyhráža sa každému, že nás pobije aj sekerou," povedal brat útočníka Ivan. 

"Z rodičovského domu musíme utekať a hneď voláme políciu mňa napadol pred Veľkou nocou s nožíkom v ruke. A Iva tak isto napáda, s palicou alebo so sekerou ho naháňal," uviedla Emília.  Vraví, že útok nožom nahlásila. Policajti síce prišli, no o pár hodín bol údajný agresor naspäť doma.

"Mali sme zlé pocity a keď sme videli, že je tu, sme neverili vlastným očiam," povedala Emília. Ivan, ktorý tu s údajným agresorom býva, tvrdí, že sa brata bojí tak, že radšej chodí prespávať inde. Vysvetľujú, že ide o rodičovský dom a spoluvlastnícky podiel na ňom majú viacerí súrodenci.

"Brat Ivan sa útočníka bojí, tak preto býva dva a pol roka u frajerky," uviedla Emília. Polícia prípad preveruje ako podozrenie z prečinu nebezpečného vyhrážania. Vo veci začnú trestné stíhanie.

"Doposiaľ nebolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe. V rámci vyšetrovania boli vypočutí viacerí svedkovia a naďalej prebiehajú potrebné procesné úkony," povedala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. "To je neznesiteľné úplne, to sa nedá v takom strese žiť celý život," dodal útočníková sestra. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy