Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Jaroslav (45) chcel obesiť seba i svoju dcéru
Zdielať na

Jaroslav (45) chcel obesiť seba i svoju dcéru

ŚWINOUJŚCIE / Rodinná hádka v poľskom meste Świnoujście sa takmer zmenila na obrovskú tragédiu. Hlava rodiny Jaroslav sa najskôr pokúsil obesiť svoju dvojročnú dcéru a následne si sám chcel siahnuť na život.

"Zistili sme, že otec rodiny pripravoval vraždu a následnú samovraždu. Našli sme dve slučky na šibenice. Pravdepodobne chcel obesiť svoje dieťa i seba," opisuje hovorkyňa polície Katarzyna Padlo.

Susedia najprv počuli veľký krik. Manželia sa hádali. Následne začalo dieťa plakať. Búchali preto na dvere. Nikto im neotváral, preto zavolali políciu.

Hlasy v hlave

Muž nechcel do bytu postiť ani privolanú hliadku. Policajti museli vyvaliť dvere. Jaroslava okamžite zadržali. Tvrdil, že ho na čin naviedli hlasy v hlave.

"Policajti muža zadržali a previezli do cely policajného zadržania," dopĺňa Padlo. Dieťa previezli do nemocnice. Momentálne je na pozorovaní.

Prípad vyšetruje prokuratúra. "Zisťujeme všetky podrobnosti prípadu. Muža pravdepodobne obviníme z pokusu o vraždu," ozrejmila Malgorzata Wojciechowicz z Okresnej prokuratúry v Štetíne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy