Zatiahnuté
18°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Tragédia v nemocnici! Matka (†30) štyroch detí sa obesila na opasku
Zdielať na

Tragédia v nemocnici! Matka (†30) štyroch detí sa obesila na opasku

GALANTA / Mladá matka spáchala v Galantskej nemocnici na psychiatrii samovraždu, kde bola hospitalizovaná kvôli sebapoškodzovaniu. Rodina nebohej upozorňovala personál, že si chce pacientka siahnuť na život. Príbuzní si myslia, že nemocnica pochybila.

Viacnásobný pokus o samovraždu

Pani Gabriela bola hospitalizovaná na psychiatrickom oddelení galantskej nemocnice už viackrát. V minulosti sa už pokúšala siahnuť si na život. Matka štyroch detí trpela vážnou duševnou poruchou, ktorej liečba odštartovala, keď mala 18 rokov.

Rodina žiadala personál, aby na ich príbuznú dávali veľký pozor. Domnievali sa, že chce utiecť a spáchať samovraždu, čo sa jej napokon aj podarilo.

Kto v tomto prípade zlyhal?

"Sestričke aj lekárke som hovoril o zbavení svojprávnosti," uviedol Ľudovít Bango, švagor nebohej, ktorú bol navštíviť. Nemocnica to popiera. Nikto s rodiny vraj nebol nikdy v kontakte s oddelením.

"Tu sa naskytá otázka, kto zlyhal, ako sa mohla dostať k opasku? Ako je možné, že nebol priamy dohľad?" čuduje sa Štefan Rozenberg, strýko nebohej ženy.

Pozostalí podali trestné oznámenie

"Opasok menovaná odcudzila zo županu inej pacientke," tvrdí nemocnica a zároveň kategoricky odmieta pochybenie personálu. "Pozostalým nemocnica vyjadruje úprimnú sústrasť," dodala hovorkyňa galantskej nemocnice Mária Pallayová.

Blízki podali trestné oznámenie a obrátili sa aj na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou v domnienke, že personál oddelenia svoje povinnosti zanedbal. "Úrad v súčasnosti vykonáva dohľad u poskytovateľa zdravotnej starostlivosti, o výsledku môžeme informovať až po jeho definitívnom ukončení," potvrdila hovorkyňa Soňa Valášiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy