Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zakázaná láska. Dievča (†22) spáchalo samovraždu pri hrobe priateľa
Zdielať na

Zakázaná láska. Dievča (†22) spáchalo samovraždu pri hrobe priateľa

KATOWICE / Nešťastná láska v štýle Rómea a Júlie bola pravdepodobne príčinou smrti iba 22-ročnej ženy. Tá sa už niekoľko mesiacov trápila, pretože jej priateľ spáchal samovraždu. Svoj život sa rozhodla ukončiť pri hrobe svojej lásky.

Samovražda pri hrobe milého

Mladá žena z Dolného Sliezska sa rozhodla spáchať samovraždu priamo pri hrobe jej zosnulého priateľa. Ten spáchal samovraždu ešte v júni. To jeho priateľka, predtým veselá a šťastná žena, vraj ťažko znášala. Nevychádzala z izby, nejedla a ani s nikým nekomunikovala.

Na cintoríne ju našli ležať mŕtvu vedľa hrobu jej priateľa. "Bola prikrytá čiernou fóliou. Bola tu polícia. Všetko skúmali, merali, ja som videla len jej vlasy a topánky," uviedla svedkyňa.

Pri tele našli tabletky

"22-ročná žena sa pravdepodobne otrávila tabletkami na spanie, pretože tie boli nájdené aj okolo jej tela," uviedol Tomasz Gogolin, hovorca polície v  Katowiciach. O možných príčinách tejto samovraždy v Czerwionce Lesynach vraj premýšľajú miestni obyvatelia celé dni.

Príčinu takéhoto konania mladej ženy si ale nevedia vysvetliť ani jej susedia. "Vyrastala spolu s mojim synom. Hrali sa spolu. Ja som sa rozplakal, keď som sa to dozvedel," hovorí sused.

Rodičia nechceli, aby sa stretávali

Mladá žena ale zanechala list na rozlúčku. Ten sa našiel až niekoľko dní po jej smrti. Vysvetľovala v ňom vraj dôvody oboch samovrážd. Rodičia oboch mladých ľudí im bránili sa stretávať. To už jedného dňa mladík nevydržal a siahol si na život. Nasledovala jeho priateľka. "Z toho, čo sme zistili, môžeme konštatovať, že pravdepodobne išlo o pokus o samovraždu, ktorého dôvodom bol nešťastný milostný život," dodal hovorca katowickej polície. 

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy