Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Študenti sa nasťahovali do domu, v ktorom straší...
Zdielať na

Študenti sa nasťahovali do domu, v ktorom straší...

KRAKOW / Upír z Krakowa. Takto označovali ľudia sériového vraha, ktorý v polovici minulého storočia vyčíňal v susednom Poľsku. Nakoniec ho obesili. Vtedy sa údajne začali problémy obyvateľov istého domu v centre Krakowa. V ňom vraj mladý vrah žil, a vyzerá to, že svojich susedov sa rozhodol desiť aj po smrti.

Pil krv ženám idúcim z kostola

Krakow – 60. roky 20. storočia. Mesto žije v strachu. Po uliciach sa totiž potuluje sériový vrah, ktorý útočí na staršie ženy, ktoré sa modlia v kostoloch, alebo idú po ulici. Vrahom je mladík bývajúci v centre mesta. Karol Kot. Na konte má už štyri vraždy a viac ako tucet pokusov o vraždu. Jeho činy sa vyznačujú extrémnou brutalitou.

Mladého Karola postupne miestni začali označovať za takzvaného Krakowského upíra, pretože údajne pil krv svojich obetí. "On tu krv pil, chutila mu. Pri vypočúvaní sa priznal, že jeho cieľom bolo vykonanie masových vrážd," informuje hovorca polície Mariusz Ciarka.

Odsúdený na smrť

24-ročného Karola nakoniec chytili a odsúdili na trest smrti. Obesili ho v máji roku 1968. A odvtedy sa vraj v dome, kde žil, začali diať divné veci. Naposledy v jeho byte býval cez leto mladý pár študentov. My sme ich tam už ale nenašli.

Študenti bývali práve za dverami, kde kedysi žil aj samotný Karol Kot, teraz tu už ale nie sú a rozhodli sa odsťahovať. Podľa susedov to v tomto dome nemohli dlhšie vydržať. "Hovorili, že škrípali dvere. Že niekto za nimi stál, mali taký pocit, že ich celý čas niekto pozoruje a nikto nebol v byte," opisujú susedia.

Ja som ho videl na 4. poschodí

Napriek tomu sa divné veci v tomto dome vraj neprestali diať. "Ja som ho videl len 2-3 razy, tu na štvrtom poschodí," tvrdí sused.  "On si to privlastňuje, ten byt, tak samozrejme, že on nechce, aby ho niekto vyrušoval. To je jeho dom," hovorí odborníčka na paranormálne javy Lucia Mitro.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy