Skoro jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Otrasné! Vltava vyplavila ľudskú nohu
Zdielať na
Krimi

Otrasné! Vltava vyplavila ľudskú nohu

PRAHA / Vltava vyplavila ďalšiu, už siedmu časť ľudského tela. Zatiaľ nie je potvrdené, že patrí žene, ktorej kusy tela nachádzajú kriminalisti už niekoľko týždňov. Totožnosť obete je nateraz neznáma. Veľmi podobne sú na tom aj vyšetrovatelia v Bratislave. Kto je zavraždená rozsekaná žena z Dunaja tiež nevedia.

Ďalšia čast ľudského tela

Ďalšiu časť tela našli príslušníci mestskej polície cez víkend neďaleko Barrandovského mosta v Prahe. Teda na mieste, ktoré predtým dôkladne prehľadali desiatky policajtov aj so psami. "Jednalo sa o ľavú časť dolnej končatiny," uviedol hovorca polície v Prahe Jan Danek.

Nie je teda vylúčené, že vrah časti tela hádže do vody postupne s časovým odstupom. Zatiaľ policajti našli pravú ruku, trup, panvu, pravé a ľavé stehno a pravú ruku. Tieto časti patria zatiaľ neznámej žene. Či patrí noha tejto obeti zatiaľ nie je isté. "Kriminalisti končatinu zaistili a teraz budeme čakať na výsledky antropologického skúmania a súdnej pitvy, teda či má tento nález súvislosť s ostatnými nálezmi," dodal Jan Danek.

Rozsekané telo aj na Slovensku

Je ale vysoko nepravdepodobné, že by sa našla práve chýbajúca časť tela, ktoré už niekoľko týždňov Vltava po častiach vyplavuje. Českí kriminalisti v prípade pokročili aspoň tak, že už vedia, že obeť nie je Slovenka. Spoluprácu so slovenskými kriminalistami už preto ukončili.

Dokonca momentálne vylučujú akúkoľvek súvislosť so slovenským prípadom. Na základe čoho, sme sa od polície nedozvedeli. Na naše otázky odpovie dodatočne až pražská polícia. V Bratislave je situácia podobná. Komu patria nájdené časti ženského tela v Dunaji a Čuňove policajti zatiaľ nevedia.

Telá bez hláv

"Vo vyšetrovaní obzvlášť závažného zločinu vraždy naďalej intenzívne pokračujeme. Jednotlivé kroky vo vyšetrovaní v súčasnosti, vzhľadom na štádium trestného konania, nie je možné konkretizovať," upresnila hovorkyňa Krajskej polície Bratislava Karina Považanová.

Objasniť vraždy žien bude pre kriminalistov v Bratislave, ako aj v Prahe, zložité. V oboch prípadoch totiž chýbajú hlavy obete, podľa ktorých by sa dalo ženy identifikovať a tak i ľahšie pátrať po vrahovi.

Téme sa venuje reportér David Mimra. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy