Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nešťastie na cintoríne. Chlapca (5) privalil náhrobný kameň
Zdielať na

Nešťastie na cintoríne. Chlapca (5) privalil náhrobný kameň

KRAKOW / Len krôčik od tragédie. Malého chlapčeka počas návštevy cintorína zavalil obrovský náhrobný kameň, vedľa ktorého sa hral a spôsobil mu veľmi vážne zranenia. 5-ročné dieťa sa našťastie podarilo zachrániť.

Chlapca privalil kríž a náhrobný kameň

"Chcela som upraviť kvety. Zrazu som počula veľký krik a on tam ležal privalený tým krížom a tou platňou, tým všetkým," hovorí Lucia, chlapcova matka. Matka malého chlapca okamžite k nemu pribehla a odvalila ťažký náhrobok.

To čo videla, si vraj zapamätá do konca života. "Hovorila som mu, aby sa nehýbal. Nevedela som, či nemá nejaké vnútorné zranenie. Hovoril, že ho veľmi bolia nôžky a brucho. Zavolala som sanitku a kričala som na nich, aby poňho prišli na cintorín," dodáva Lucia.

Malého chlapčeka s ťažkými zraneniami previezli do nemocnice v Krakowe. "Bol v ohrození života. Zistili sme vážne úrazy oboch dolných končatín. Boli to zlomeniny oboch píšťal a úraz hlavy," hovorí zástupca riaditeľa nemocnice Krzystof Bartoszewski.

Kto je za úraz zodpovedný?

Stav malého Przemeka je už stabilizovaný. Malý chlapček sa ale vraj hrdinsky správal aj počas jeho záchrany. "Je už na tom aj psychicky lepšie. Verím, že sa uzdraví," hovorí Lucia.

Otázkou ale zostáva, kto je za celý úraz zodpovedný. Polícia vylúčila akékoľvek zavinenie zo strany matky, na vine ale môže byť ten, kto hrob v takom stave nechal. "Momentálne zisťujeme, kto je za celý úraz zodpovedný. Či ide o správu cintorína alebo priamo o majiteľa hrobu," hovorí Mariusz Ciarka, hovorca Malopoľskej polície. "Ak sa preukáže, že bol ohrozený život dieťaťa, páchateľovu by hrozil za taký čin trest na 5 rokov," dodáva Ciarka.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy