Skoro jasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Matka brutálne zaškrtila svojho synčeka (†4)
Zdielať na

Matka brutálne zaškrtila svojho synčeka (†4)

KRAKOV / Manžel jej zomrel pri autohavárii a ona nemala dôvod žiť ani pre seba ani pre svoje dieťa. Toto prezradila policajtom mladá žena, ktorá elektrickým káblom zaškrtila svojho 4-ročného synčeka a následne sa pokúsila o samovraždu.

Vankúš a elektrický kábel

Celý prípad sa odohral v poľskom meste Tarnobrzeg neďaleko Krakova. Mladá žena tu brutálnym spôsobom pripravila o život svojho iba 4-ročného synčeka. Tá najskôr ráno počkala, kým jej matka odíde z domu. Následne začala malého Bartuša dusiť vankúšom. To sa jej ale v prvej chvíli nepodarilo a tak ho začala škrtiť elektrickým káblom.

Vtom sa ale domov nečakane vrátila jej matka, ktorá privolala záchranárov. "Dieťa sa pokúšali zachrániť na mieste, aj v nemocnici. Nakoniec ale zomrelo. Žena sa pokúsila o samovraždu," uviedol hovorca polície v Krakove Mariusz Ciarka.

Nemala vraj dôvod žiť

V tom jej ale zabránili policajti, ktorí ju okamžite previezli do cely predbežného zadržania. Žena sa k činu nakoniec priznala. Tvrdila, že po smrti jej manžela už nemá dôvod žiť.

"Stratila akýsi zmysel života. Ide teda o takzvaný syndróm rozšírenej samovraždy. Ten čo si chce siahnuť na život berie so sebou aj blízku osobu," vysvetlil Mariusz Ciarka. Tragédiou sa už začala zaoberať miestna prokuratúra. Vyšetrovateľ ženu obvinil z pokusu o vraždu s následkom smrti.

Hrozí jej doživotie

Zranenia, ktoré malo dieťa ukazujú na to, že mu ho spôsobila matka dusením. Za takýto čin jej hrozí 8 až 15 rokov alebo 25 rokov, či doživotný trest odňatia slobody.

Je ale dosť možné, že mladá žena sa vyhne väzeniu. Krakovskí lekári totiž spochybňujú jej psychický stav. "Ak psychiatri preukážu, že vo chvíli činu nebola pri zmysloch, v takom prípade nepôjde do väzenia, ale do psychiatrického ústavu," uviedol hovorca Okresnej prokuratúry v Ternobrzegu Adam Cierpiatka.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy