Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Žena (23) utopila dcérku (†2,5) vo vani!
Zdielať na

Žena (23) utopila dcérku (†2,5) vo vani!

KIELCE / Iba 2,5-ročné dievčatko zabila jeho 23-ročná matka brutálnym spôsobom. Malému dieťaťu vraj povedala, že sa ide len okúpať. Keď si malá Helenka sadla do vane, jej matka ju začala topiť.

Utopené dievčatko našla babka

Utopené dievčatko vo vani našla jeho babka, ktorá prišla k dcére na návštevu. Okamžite na miesto privolala záchranárov. Tí už ale bezvládnemu telíčku nedokázali nijako pomôcť. Malá Helenka sa vo vani utopila.

Keďže okrem nej nebol nikto iný doma, polícia začala pátrať po jej matke. Tú našla na miestnej policajnej stanici. Nebola tam ale pre to, aby sa k činu priznala.

"Žena práve podávala oznámenie na polícii pre to, že jej muž neplatil na malé dieťa alimenty," povedal hovorca poľskej polície Mariusz Ciarka.

Mladú ženu polícia okamžite zadržala. Tá ale začala tvrdiť policajtom, že požila veľké množstvo tabletiek a potrebuje nutne lekárske ošetrenie.

Žene hrozí 25-ročné väzenie alebo doživotie

"Išlo nám predovšetkým o bezpečnosť ženy. Po vyšetrení ale lekári nepotvrdili, že jej zdravotný stav by mohol brániť vypočutiu v danej veci," povedal Rafal Orlowski z prokuratúry v Kielcach.

Žena sa nakoniec k hroznému činu priznala. Mladej žene za takýto čin hrozí podľa poľského práva trest odňatia slobody na 25 rokov alebo doživotie. Za posledný mesiac je to už piaty podobný prípad v tejto silno katolíckej krajine.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy