Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Jožko (†1) sa utopil v práčke. Bol z desiatich detí
Zdielať na

Jožko (†1) sa utopil v práčke. Bol z desiatich detí

POŠA / Obvineniu z prečinu usmrtenia čelí žena z obce Poša vo Vranovskom okrese. Ide o matku ročného chlapca, ktorý sa utopil v práčke začiatkom letných prázdnin. Batoľa našli na dvore s hlavou ponorenou v práčke. Matke hrozí väzenie.

Hra skončila tragédiou

V júli tohto roka zomrel malý, iba 1,5 ročný Jožko. Chlapec sa hral na dvore, keď ho zrejme zaujala voda v práčke. Dieťa sa naklonilo a spadlo do vnútra. "Ja som sa práve pozerala cez okno, ale neviem čo sa stalo," povedala suseda.

Chlapca našla jeho mama s hlavou ponorenou vo vode nohami nahor. Kým k nemu pribehla, bolo už neskoro. O tom, čo sa udialo, s nami hovoriť nechcela. "Ja nehovorím nič a dajte mi pokoj," povedala nám na kameru Kristína.

Je sama na 10 detí

Prípadom tragickej smrti malého chlapca sa ihneď začala zaoberať aj polícia. Po dvoch mesiacoch padlo aj obvinenie. "Polícia vzniesla obvinenie 37-ročnej žene, matke nebohého dieťaťa z prečinu usmrtenia," uviedla hovorkyňa prešovskej polície Jana Migaľová.

Žena je na starostlivosť o deti zrejme sama. Manžel pracuje podľa slov miestnych v Čechách, aby finančne zabezpečil rodinu. Podľa slov susedov majú 10 detí. Najmladšieho Jožka sa jej zrejme v osudný okamih nepodarilo ustrážiť. "Matka sa dopustila porušenia Zákona o rodine, zanedbala starostlivosť o maloleté dieťa. V prípade dokázania viny jej hrozí až 5-ročné väzenie," dodala Jana Migaľová.

Téme sa venuje reportérka Daniela Jureková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy