Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
V kanalizácii našli mŕtvy plod! Ležal medzi fekáliami...
Zdielať na

V kanalizácii našli mŕtvy plod! Ležal medzi fekáliami...

POZNAŇ / Na kontrolu kanalizácie pod nemocnicou tak skoro nezabudne 32-ročný údržbár. Pri čistení jedného z odtokov sa mu naskytol hrôzostrašný pohľad - medzi fekáliami a použitým nemocničným materiálom uvidel ležať mŕtvy plod malého dieťaťa.

Plod malého dieťaťa našiel pracovník miestnej nemocnice pri rutinnej kontrole kanalizácie. Ležal medzi fekáliami.To, ako sa tam dostalo, zatiaľ nie je jasné.

Neznáma žena pravdepodobne predčasne porodila do záchoda. Odtokovými rúrami sa následne plod malého dieťaťa dostal priamo do kanalizácie pod nemocnicu v poľskej Poznani. Na miesto prišla polícia aj súdny lekár.

Polícia začala celý prípad vyšetrovať ako trestný čin nelegálneho prerušenia tehotenstva. To, či sa ale túto ženu podarí vypátrať, zatiaľ nie je jasné. Polícia sa v tejto chvíli sústreďuje na vypočúvanie svedkov. Nie je totiž vylúčené, či jej s potratom niekto nepomohol.

Išlo pravdepodobne o nelegálny potrat

"Išlo pravdepodobne o nelegálny potrat a nelegálne prerušenie tehotenstva," hovorí h ovorkyňa prokuratúry v Poznani Magdalena Mazur-Prus. Celé vyšetrovanie ale komplikuje fakt, že nikto nevie, ako dlho bol plod dieťaťa v kanalizácii. Mohlo vraj ísť dokonca až o týždne.

Záhadou ale ostáva aj to, ako sa plod malého dieťaťa dostal do nemocnice, kde nie je gynekologické ani pôrodnícke oddelenie. Pokiaľ sa ale polícii podarí ženu vypátrať, hrozí jej 8 rokov za mrežami.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy