Oblačno
21°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Matka udusila novorodeniatko a hodila ho do kríkov
Zdielať na

Matka udusila novorodeniatko a hodila ho do kríkov

POZNAŇ / Otrasný nález objavil na prechádzke v lese 36-ročný muž. V kríkoch ležalo niekoľko zakrvavených uterákov a medzi nimi mŕtvy novorodenec.

Mŕtve novorodeniatko našiel muž so psom

Muž so svojím psom sa vybrali na výlet do lesa. Nečakali ale, že v kríkoch nájdu telo mŕtveho novorodenca. Muž okamžite na miesto privolal políciu. Súdny lekár už mohol iba konštatovať smrť dieťaťa.

"Novorodenec mal iba niekoľko dní. Okolo neho boli zakrvavené uteráky, pravdepodobne ešte od pôrodu," hovorí hovorca poľskej polície Mariusz Ciarka.

Polícia vypočula všetkých svedkov, nikto si ale vraj ničoho podozrivého nevšimol. Začalo sa tak intenzívne pátranie po matke dieťaťa. Policajti poslali informáciu do všetkých okolitých nemocníc a doktorov.

Žena zrejme trpela popôrodnou depresiou

Nariadená pitva preukázala, že malého chlapčeka krátko po narodení udusila zrejme jeho matka. Žena takto konala pravdepodobne kvôli popôrodnej depresii. Ak ju ale policajti vypátrajú, čaká ju napriek tomu prísny trest.

"Takej osobe, ktorá toto vykonala, hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov alebo doživotie. Ak ale išlo o popôrodný šok, vtedy je trest menší," dodáva Ciarka.

Polícia po matke malého chlapčeka naďalej intenzívne pátra. V Poľsku pritom ide za posledné dni už o štvrtú podobnú tragédiu. Polícia preto apeluje na všetky matky, aby v takomto prípade radšej využili takzvané okno života.

"Môže priniesť takéto dieťa a dať ho tam anonymne. Taká žena nie je trestne zodpovedná a o dieťa bude postarané," dodáva Ciarka.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy