Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Žena, ktorá odhodila novorodeniatko do latríny, si všetko plánovala
Zdielať na

Žena, ktorá odhodila novorodeniatko do latríny, si všetko plánovala

ŠAROVCE / Tridsaťjedenročnú ženu, ktorá po pôrode odhodila bábätko do latríny, obvinili z vraždy. Podľa najnovších zistení to matka piatich detí neurobila v afekte, ale zrejme všetko plánovala. Martina pôrod tajila päť dní. Čo sa stalo, zistila až starostka.

Martina mala množstvo výhovoriek

Na obecnom úrade mala Martina množstvo výhovoriek. Najskôr tvrdila, že vykrvácala a potom prišla s ďalšou verziou. "Že porodila v Leviciach a že dieťa nechala na adopciu," tvrdí komunitná pracovníčka Jarmila Budovcová.

V nemocnici však nikto o ničom nevedel. Po dlhom naliehaní sa napokon 31-ročná žena priznala k tomu, čo urobila. "Pri príchode som nevidel nič len balíček, v ktorom mohlo byť batoľa," povedal ohliadajúci lekár Juraj Orság.

Martina mala dieťa porodiť v noci ešte minulý týždeň za rodinným domom. Živého chlapčeka potom zabalila do perinky a igelitového vreca. Následne ho hodila do latríny.

Žena má doma päť detí

Žena žije v rodinnom dome s piatimi deťmi s manželom a aj so svokrovcami. Tí tvrdia, že o ničom netušili. Martina to dokázala tajiť päť dní. Nad tým čo urobila, všetci len neveriacky krútia hlavami.

Podľa našich informácií chlapček zomrel po niekoľkých hodinách. Martina zrejme tento ohavný čin plánovala. "Keďže žena svoje dieťa usmrtila úmyselne, hrozí jej za tento obzvlášť závažný zločin 20-25 rokov väzenia, prípadne doživotie," potvrdila nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Téme sa venuje Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy