Zatiahnuté
12°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Ania (1 mes.) má zlomeninu lebečnej kosti, môže za to matka
Zdielať na

Ania (1 mes.) má zlomeninu lebečnej kosti, môže za to matka

KATOWICE / Zlomenina lebečnej kosti a ťažké poškodenie mozgu. Toto všetko má za sebou iba mesačné bábätko, ktorému tieto zranenia mala spôsobiť jeho vlastná matka. Dievčatko sa nachádza vo veľmi ťažkom stave v špecializovanej detskej nemocnici.

Muž a žena doviezli 4-rýždňové bábätko do nemocnice v Katowiciach s veľmi ťažkými zraneniami hlavy. Keďže tie podľa lekárov nie sú náhodné, rozhodli sa kontaktovať políciu. 

Zlomenina lebečnej kosti

Podľa dostupných informácií mala malá Ania utrpieť zlomeninu lebečnej kosti a vážne poškodenie mozgu. Polícia začala celú vec prešetrovať. "Polícia v predmetnej veci zadržala tri osoby. Manžela matky a jej brata prepustili po výsluchu na slobodu," uviedla hovorkyňa polície v Tychach Barbara Kolodziejczyk.

Tí totiž v čase činu vraj neboli doma a o malú Aniu sa starala iba jej matka. Dievčatko sa momentálne nachádza vo veľmi ťažkom stave v nemocnici. Jej stav by mal byť nateraz stabilizovaný. Prokurátor už mladú matku obvinil. "23-ročná žena bola obvinená zo spôsobenia ťažkej ujmy na zdraví s ohrozením života jej dieťaťa. Súd uväznil ženu v cele predbežného zadržania na 3 mesiace," dodala Kolodziejczyk.

Matke hrozí 10 rokov

Polícia mladú ženu okamžite zadržala, v prípade dokázania viny jej ale hrozí exemplárny trest. Podľa policajnej hovorkyne môže žena stráviť vo väzení až 10 rokov. Podobný prípad sa stal pred rokom aj v neďalekom meste Sosnowec. Mladá matka tu brutálnym spôsobom zabila svoje novorodeniatko, pričom sa k tomuto činu priznala. Súdny proces s ňou ale trvá dodnes.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy