Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Kuriózny zásah hasičov: Muža museli vyťahovať z hlbokej šachty
Zdielať na

Kuriózny zásah hasičov: Muža museli vyťahovať z hlbokej šachty

Zdroj: TV JOJ

PREŠOV / Kuriózny zásah majú za sebou prešovskí hasiči. Zasahovať museli priamo v areáli prešovskej nemocnice. Stará budova, ktorá sa tam nachádza láka, aj napriek varovaniu. Z času na čas v nej prespávajú aj bezdomovci. Jednému z nich sa návšteva starej budovy stala takmer osudnou. Spadol do niekoľko metrov hlbokej šachty.

​Budova má s bezdomovcami problém

Stalo sa to v starej budove, ktorá je v areáli nemocnice, ale je dlhé roky nevyužívaná. Je navyše označená tabuľkou zákaz vstupu a varovaním, že na tomto mieste hrozí nebezpečenstvo. "Areál v okolí nevyužívanej budove je ohradený, označený a pravidelne kontrolovaný. Napriek tomu sa tam občas vyskytujú bezdomovci," informovala Martina Pavliková, PR manažérka Fakultnej nemocnice J.A. Reimana v Prešove.

Našťastie bol pri nemocnici

Muž spadol do šachty hlbokej osem metrov. Ako dlho tam bol, nevieme. Záchranné zložky ho prišli zachrániť po tom, ako niekto začul jeho volanie o pomoc. Ratovať ho museli hasiči. Do ťažko prístupnej šachty boli spustení dvaja na lane. Muž bol pri vedomí a za pomoci hasičov sa ho podarilo dostať von. Muža previezli krátko po vyslobodení na urgentný príjem. Tým, že sa to stalo priamo v areáli nemocnice, bol zakrátko v opatere zdravotníkov. "Našťastie neutrpel žiadne vážnejšie zranenie. Zistilo sa však, že bol pod vplyvom omamných látok," dodala Pavliková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy