Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Vrah nosil vestu z kože mŕtvej študentky (†23)
Zdielať na

Vrah nosil vestu z kože mŕtvej študentky (†23)

KRAKOV / Vrahovia, ktorí sťahujú svoje obete z kože a následne si ju obliekajú, nie sú iba vo filmoch. Stopäťdesiat kilometrov od našich hraníc muž zavraždil dvadsaťtriročnú študentku, stiahol ju z kože, ušil si z nej vestu a nosil ju. Článok nie je vhodný pre maloletých a mladistvých čitateľov.

V roku 1999 kapitán výletnej lode objavil v lodnej skrutke zaseknutý predmet.

"Keď muž zistil, čo sa zakrútilo do lodnej skrutky, okamžite privolal políciu. Bola to ľudská koža," informovala hovorkyňa polície v Krakove Katarzyna Cislo.

Kožu z človeka stiahli pravdepodobne zaživa mesiace predtým, ako sa našla. Vrah si z nej ušil vestu, ktorú si podľa všetkého aj obliekal. Nájdená koža patrila nezvestnej dvadsaťtriročnej študentke .
"Počítali sme s tým, že môžu byť ďalšie obete, zdá sa totiž, že išlo o sexuálny trestný čin," povedal vyšetrovateľ.

Žiadne ďalšie obete sa neobjavili. Prípad pre nedostatok dôkazov po roku polícia odložila.

Vrah stiahol ženu z kože a spravil z nej vestu:

Obsah videa nie je vhodný pre maloletých a mladistvých čitateľov

Nové dôkazy

Celé vyšetrovanie bolo po pätnástich rokoch obnovené. Počas DNA analýzy kože sa totiž našli zvyšky rastliny, ktoré rastú iba na jedinom mieste rieky Visla.

"Prípadom sa začalo zaoberať aj americké FBI. Vyšetrovateľ z FBI prišiel do Poľska, aby ho pomohol vyriešiť," povedala hovorkyňa polície.
"Na základe nových dôkazov, DNA analýzy a špeciálnych testov sme obnovili vyšetrovanie s tým, že pravdepodobne budeme mať dosť dôkazov na súdny proces," potvrdil prokurátor Piotr Kosmaty.

Jednou z možných verzií, s ktorou pracujú aj vyšetrovatelia, je tá, že páchateľ mohol byť posadnutý rôznymi hororovými filmami a inšpiráciu na svoj brutálny čin hľadal práve v nich.

"Mal som pocit, akoby sme mali dočinenia s filmom mlčanie jahniat. Dovtedy som si myslel, že také veci sa dejú iba vo filmoch. Bolo to veľmi emotívne, nevieme či podnet nevyvolal práve ten film,"
povedal vyšetrovateľ.

Faktom ale ostáva, že vrah, ktorý takýto ohavný čin spáchal, ešte stále ostáva na slobode. Neoficiálne sa hovorí aj o možnosti, že by sa mohol skrývať v susednom Rakúsku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy