Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Nočný útok na dom. Majiteľ podozrieva obchodného partnera
Zdielať na

Nočný útok na dom. Majiteľ podozrieva obchodného partnera

Hororovú noc z nedele na pondelok zažila rodina z Vyšného Kručova v bardejovskom okrese. Približne hodinu po polnoci niekto zaútočil na jej dom. Svedčí o tom rozbité okno a diery vo fasáde. Majiteľovi sa údajne už dlhšie vyhráža obchodný partner z neďalekého mestečka.

Rodina sa v noci zobudila na obrovský rachot. Majiteľ domu Peter Kosár má podozrenie, kto je za nočným výtržníctvom. Hovorí o tom: "Sme počuli dvakrát výstrel a zarinčanie. Taký obrovský buchot, lebo hodil kameň na strechu, je plechová strecha, rozbilo sa okno a hovorím, že k zemi rýchlo, nesvieťte elektriku, nič." A vzápätí ukazuje na štyri diery na fasáde, tri pod oknom a ďalšie škody.

Stopy po výstreloch polícia nenašla

"Polícia začala v danom prípade trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci," informuje hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobaník. Pred domom policajti zaistili sekeru, ktorú zrejme páchateľ hodil do trávy, no po výstreloch stopy nenašli. "Potom ráno kriminalisti zistili, že to je od sekery, tá jedna diera a tá druhá od kameňa," hovorí Peter Kosár.

V prípade zatiaľ nie je nikto obvinený. Aj keď pán Peter si myslí, že za nočným útokom na jeho dom je podnikateľ z Giraltoviec, s ktorým má spory a ktorý sa mu už v minulosti vyhrážal. "Ma zrazil na štvorkolke. Pod hrozbou, že ma zabije." S podnikateľom majú nezhody pre financie a údajne sfalšované výdavkové doklady.

Vraj dal zaňho odmenu 30 tisíc

"Vyhrážal sa mojej rodine aj mne, že už dal odmenu 30 tisíc eur na moju hlavu." Podnikateľa sme hľadali doma, no nikto nám neotváral. Nereagoval ani na naše telefonáty. Podľa pána Petra je naňho krátka aj spravodlivosť. Podal už množstvo trestných oznámení, no bez výsledku. Peter Kosár: "Okresný prokurátor všetky zastavil.  Veril som polícii na Slovensku, ale teraz už neverím. Absolútne."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Dom_nočný_útok

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy