Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zdeněk (22) dostal za vraždu matky 10 rokov!
Zdielať na

Zdeněk (22) dostal za vraždu matky 10 rokov!

Minulý rok v júli otriasla Púchovom vražda 40-ročnej ženy. Pani Vieru brutálne dobodal jej vlastný syn. Za úkladnú vraždu mu hrozilo doživotie. V stredu nakoniec odchádzal z pojednávacej miestnosti s úsmevom na tvari.

Matku bodol až osemkrát

"Obžalovaný po predchádzajúcej vzájomnej hádke pod vplyvom alkoholu kuchynským nožom napadol svoju matku tak, že ju najmenej trikrát bodol do krku a do hrudníka," hovorí hovorca krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Vlastnú mamu bodol osemkrát. Mieril pritom na krk a srdce. Bodal ju dovtedy, kým 40-ročná žena naposledy nevydýchla. Zdeněk sa po útoku umyl, prezliekol a ušiel. Okresný súd ho poslal za mreže na 17 rokov. Trest sa mu zdal ale prísny a tak sa odvolal. Na stredňajšom pojednávaní vystupoval mimoriadne sebavedome.

Neprejavil žiadnu ľútosť

Nad tým, čo spravil, neprejavil štipku ľútosti. Chcel, aby senát jeho čin preklasifikoval z úkladnej vraždy na zabitie. Sudcovia mu prekvapujúco vyhoveli. Podľa senátu nešlo o vraždu, ale o neúmyselné zabitie.

To však nie je všetko. Obžalovaný si nemôže sťažovať ani na väznicu, do ktorej ho senát poslal. Trest si totiž odpyká v najmiernejšej väznici. Ak bude sekať dobrotu, môže chodiť na priepustky domov a o necelých sedem rokov je na slobode.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy